Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Uitvaartonderneming Tilburg

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

Uitvaartonderneming Tilburg

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

ruim 10

jaar ervaring

1 adres

voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding

2

vertrouwde gezichten

ruim 10 jaar ervaring

1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding

2 vertrouwde gezichten

Bent u op zoek naar een uitvaartonderneming in Tilburg en omstreken (denk aan Goirle, Riel, Gilze, Rijen, Hilvarenbeek, Diessen, Moergestel, Oisterwijk, Udenhout, Berkel-Enschot en andere dorpen in de buurt) die u compleet ondersteunt op een persoonlijke wijze? Tom van Dijk Uitvaarten begeleidt, adviseert en ontzorgt u met liefde in de moeilijke periode rondom een overlijden.

Uitvaartonderneming in omgeving Tilburg met altijd een vertrouwd gezicht

We zien dat nabestaanden steeds vaker kiezen voor een zelfstandige uitvaartonderneming dichtbij huis, in plaats van een landelijk uitvaartbedrijf. Vanwege de persoonlijke aandacht, maar ook omdat het prettiger is om voor, tijdens en na de uitvaartdienst door dezelfde uitvaartverzorger begeleid te worden. 

In een korte tijd moet er veel besloten en geregeld worden. Onze uitvaartverzorger Tom van Dijk vertelt aan de hand van uw wensen in alle rust wat de mogelijkheden zijn en zorgt er persoonlijk voor dat de dag van de uitvaart vlekkeloos verloopt, zodat u zich kunt focussen op het afscheid nemen van uw dierbare. 

Bent u op zoek naar een uitvaartonderneming in regio Tilburg die u persoonlijk begeleidt en ontzorgt bij een begrafenis óf crematie? Wij staan dag en nacht voor u klaar.

Tom stelt zich hier kort aan u voor, en vertelt u meteen ook meer over de werkwijze van Tom van Dijk Uitvaarten.

Ritueelbegeleiding en uitvaartonderneming in één

Als één van de weinige uitvaartondernemingen in Tilburg en omgeving heeft Tom van Dijk Uitvaarten een eigen ritueelbegeleider: Rob van Tilburg. Rob bespreekt in de aanloop naar de dag van de uitvaart met u de gewenste inhoud en vorm van de uitvaartdienst.

Om een persoonlijke en waardevolle uitvaartdienst te organiseren, wordt er natuurlijk ook uitgebreid gepraat over het leven van uw dierbare. Hierna maakt Rob voor u en de door u gekozen afscheidslocatie een overzichtelijk draaiboek. De verhalen over uw overleden dierbare die u aan Rob vertelt, kan hij verwerken in een persoonlijk verhaal en namens u voordragen tijdens de afscheidsdienst. Uiteraard wordt de tekst op voorhand met u doorgenomen en volledig afgestemd op wat u en/of andere naasten willen vertellen tijdens de afscheidsdienst.

Mocht u er behoefte aan hebben, kan Rob daarnaast ondersteuning bieden bij het opstellen van een mooie tekst voor op het gedachtenisprentje, foto’s inscannen, meedenken over (live) muziek en één of meerdere fotopresentaties voor u maken om tijdens of na de afscheidsdienst te tonen.

Kortom, wij ondersteunen en begeleiden u met zorg en aandacht voor, tijdens en na de afscheidsdienst. En wilt u iets liever zelf doen? Dan heeft u daar natuurlijk ook alle vrijheid in. Wij vullen onze werkzaamheden geheel naar uw wensen in.

uitvaartonderneming inclusief ritueelbegeleiding

Wat families over ons zeggen

Wij begeleiden u stap voor stap

Families die we eerder hebben mogen begeleiden zeggen over ons, dat onze betrokken, persoonlijke en warme benadering in combinatie met onze professionaliteit kenmerkend is voor hoe wij werken. Wij vinden het bovendien erg belangrijk dat u elke keuze weloverwogen kunt maken. Daarom begeleiden we u stap voor stap door de voorbereidingen van de uitvaart heen.

Als uitvaartonderneming in regio Tilburg nemen wij ruim de tijd om samen met u de uitvaartdienst door te spreken en voor te bereiden. Het is ook helemaal niet nodig om alle keuzes op één dag te maken. Tijdens ons eerste bezoek nemen we de belangrijkste keuzes rustig met u door. Wordt het een begrafenis of crematie? Waar en wanneer vindt deze plaats? Binnen 24 uur kunt u van ons een overzichtelijke samenvatting van alle gemaakte keuzes verwachten. Deze krijgt u samen met een eerste kostenbegroting, zodat u weet waar u aan toe bent. In de dagen erna nemen we uitgebreid de verdere invulling van de uitvaartverzorging met u door.

Om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden en verrassingen te voorkomen, passen we de begroting aan de hand van uw gemaakte keuzes zo nodig gaandeweg aan. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent.

begeleiding uitvaartonderneming Tilburg

Unieke uitvaartonderneming in Tilburg en omstreken

Tom van Dijk Uitvaarten werkt als een geheel onafhankelijke uitvaartonderneming in Tilburg en omstreken. Wij zijn niet gebonden aan afspraken met uitvaartcentra of verzekeraars, waardoor u met of zonder uitvaartverzekering bij ons terecht kunt. U bent daarnaast volledig vrij om zelf te bepalen waar de afscheidsdienst gaat plaatsvinden. Wij verzorgen zowel een crematie bij Crematorium Tilburg, Crematorium Hilvarenbeek in Diessen of DELA Huis van Brabant in Oosterhout, als een begrafenis in Tilburg, Oisterwijk, Goirle, Rijen of één van de andere dorpen in de regio. Maar ook voor een begrafenis of crematie in Waalwijk, Breda of elders kunt u ons uiteraard benaderen.

Een uitvaartdienst hoeft overigens niet per sé in een kerk of crematorium gehouden te worden. Zo organiseren wij regelmatig uitvaarten bij de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek, cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle en de Druiventros in Berkel-Enschot. Ook komt het steeds vaker voor dat een afscheid in zijn geheel thuis plaatsvindt. Wanneer u bij ons aangeeft wat de door u gewenste sfeer is tijdens het afscheid, hoeveel mensen u wilt uitnodigen en wat de hoogte van het budget is, denken wij graag met u mee over de meest passende uitvaartlocatie in Tilburg of omgeving.

Kiest u voor een begrafenis of een crematie?

Het is de eerste keuze die u voorgelegd krijgt: wilt u een crematie of begrafenis? 65% van de mensen kiest tegenwoordig voor cremeren in plaats van begraven. Vindt u het lastig om tussen een begrafenis of crematie te kiezen? De voornaamste reden om te kiezen voor begraven is dat nabestaanden daarbij een plek hebben om te bezoeken. Behalve een begrafenis bij Centrale Begraafplaats West (ook wel Begraafplaats Hoflaan genoemd), achter het crematorium in Tilburg, of op één van de andere begraafplaatsen in Tilburg of de omliggende dorpen, is het ook mogelijk om een laatste rustplaats te vinden in de natuur. Natuurbegraven is een steeds populairdere keuze. De dichtstbijzijnde opties hiervoor zijn natuurbegraafplaats De Utrecht in Esbeek (gemeente Hilvarenbeek), natuurbegraafplaats Huis ter Heide in De Moer (gemeente Loon op Zand) en natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen.

Voor veel mensen die voor een crematie kiezen zijn de doorgaans lagere kosten doorslaggevend. Een ander voordeel is dat niemand na het overlijden een graf hoeft te onderhouden. Dit geldt overigens ook voor een begrafenis op een natuurbegraafplaats. Bovendien kunt u na een crematie de as van uw dierbare dichtbij u houden of deze uitstrooien op een betekenisvolle plek voor u of uw overleden dierbare.

U ziet, begraven en cremeren hebben beiden zo hun voordelen. Als uitvaartonderneming in Tilburg en omstreken denken wij graag met u mee en helpen we u de uitvaart geheel naar de wensen van u en uw dierbare in te vullen.

natuurbegraven uitvaartonderneming tilburg

“Wat kost een uitvaart?”

Iedere uitvaart is uniek, waardoor de kosten ook flink kunnen variëren. Hierdoor is het niet nuttig om zomaar een bedrag te noemen waaraan u moet denken bij het organiseren van een uitvaart. Vooral de wensen van uw overleden dierbare, en natuurlijk die van u, bepalen tenslotte de hoogte van de uitvaartkosten. Wilt u toch graag een reële eerste inschatting van de kosten, beantwoordt dan de paar korte vragen op ons offerteformulier. Wij maken vervolgens graag gratis en vrijblijvend een offerte voor u.

Na het melden van een overlijden komen wij, zo gewenst, dezelfde dag nog bij u langs. Uiterlijk 24 uur na het eerste gesprek krijgt u van ons een complete begroting aan de hand van de eerste door u gemaakte keuzes. Hierbij kunt u denken aan de begrafenis of crematie zelf, de uitvaartkist of -mand, het rouwdrukwerk, eventuele bloemen, de uitvaart- en condoleancelocatie en uiteraard de begeleiding voor, tijdens en na de uitvaart van ons als uitvaartonderneming in regio Tilburg.

Tijdens deze voor u al moeilijke periode, zijn onzekerheden niet wenselijk. Daarom zijn wij altijd helder en transparant over de kosten van de uitvaart. Wilt u graag van tevoren weten aan welke kosten u moet denken bij de door u gewenste invulling van de uitvaart? Dan kunt u gratis en vrijblijvend een uitvaartwensengesprek met ons inplannen. Tijdens dit gesprek nemen wij al uw wensen door en maken we aan de hand daarvan een nauwkeurige begroting voor u.

Wilt u liever eerst zelf eens nadenken over de uitvaart? Vraag dan gratis onze uitvaartwensengids aan.

Uw persoonlijke uitvaartonderneming in Tilburg en omstreken

Heeft u nog vragen over onze werkzaamheden, wilt u meer weten over de uitvaartmogelijkheden in de omgeving Tilburg of wilt u graag vrijblijvend een kennismakingsgesprek met ons aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Als uitvaartonderneming in Tilburg zorgen wij dat u altijd weet waar u aan toe bent en bieden u graag gratis en vrijblijvend een professioneel en persoonlijk advies of meer informatie.

Neem persoonlijk en waardevol afscheid met Tom van Dijk Uitvaarten.

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Lees ervaringen
van anderen

Tom van Dijk Uitvaarten
Onze werkwijze
Onze werkwijze 2
De uitvaart
Tom van Dijk UItvaarten_De uitvaart
Tom van Dijk
Tom van Dijk Uitvaarten_Tom van Dijk_Wie is Tom van Dijk