Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Na de uitvaart: wat nu?

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

Na de uitvaart: wat nu?

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

ruim 10

jaar ervaring

1 adres

voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding

2

vertrouwde gezichten

ruim 10 jaar ervaring

1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding

2 vertrouwde gezichten

UITVAART REGELEN  > Na de uitvaart

Ook na de uitvaart zijn we er voor u!

De uitvaart is voorbij. De eerste weken krijgt u nog tal van kaartjes en telefoontjes en komt er regelmatig iemand bij u langs om te zien hoe het met u gaat. Vaak begint vervolgens langzaamaan voor iedereen het gewone leven weer. Alleen niet voor u.

Tom van Dijk Uitvaarten stopt niet met de begeleiding direct na de uitvaart. Natuurlijk wordt het contact daarna minder frequent, maar als er vragen zijn staan wij u ook na de uitvaart graag bij met raad en daad.

“Biedt Tom van Dijk Uitvaarten ook nazorg?”

Als u het prettig vindt nemen wij ongeveer vier weken na de uitvaart graag nog even contact met u op, om te informeren hoe het met u gaat en of u het prettig vindt als we nog een keer bij u langs komen. Uiteraard horen we dan ook graag of alles naar wens is verlopen, bespreken we eventuele keuzes waar u nog voor staat en wat wij daarin voor u kunnen betekenen, zoals het maken en versturen van een dankbetuiging, de keuze van een grafmonument of de bestemming van de as.

Mocht u emotioneel wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, helpen wij u graag bij het vinden van een professional uit ons netwerk die bij u past en u verder kan helpen bij de rouwverwerking.

En uiteraard kunt u ons ook altijd zelf bellen als u na de uitvaart nog ergens vragen over heeft of hulp en advies kunt gebruiken.

“Wat komt er na de begrafenis op het graf?”

Nabestaanden kunnen bij begraven zelf bepalen wat zij op het graf willen plaatsen. Vaak is dat een grafmonument of een gedenkteken, maar het graf bedekken met planten is eveneens mogelijk.

Grafmonumenten en gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en materialen. U kunt hierbij denken aan een liggende of staande steen, of een bijzondere vorm in glas. Ook de tekst die u er graag op zou willen, kunt u zelf aangeven. Wilt u zich uitgebreider laten informeren over de mogelijkheden voor een grafmonument of gedenkteken? Bezoek dan eens een steenhouwer bij u in de buurt. Intussen zorgen wij ervoor dat direct na de begrafenis van uw dierbare een tijdelijke gedenksteen bij het graf geplaatst wordt.

Heeft u zelf specifieke wensen of ideeën over uw eigen graf als de tijd daar is? Geef het bij leven alvast aan in onze gratis uitvaartwensengids

“Wat kan ik na een crematie met de as doen?”

Dertig dagen na het cremeren mag u bij het crematorium de asbus ophalen. Deze periode is bewust ingevoerd om nabestaanden de tijd te geven goed na te denken over de asbestemming. Of anders gezegd: wat u met de as wilt doen.

Gemiddeld blijft er na een crematie drie tot vier kilo as over voor asbestemming. U kunt de as bewaren of verstrooien, of een combinatie van beiden. Sommige mensen willen de herinnering graag tastbaar maken en kiezen er daarom voor om (een deel van) de as te bewaren.

Als u nog niet weet wat u met de as wilt doen, kunt u de periode in overleg met het crematorium ook verlengen of de as mee naar huis nemen en op een later moment een passende keuze maken.

Wat families over ons zeggen

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Lees ervaringen
van anderen

Offerte
aanvragen?

Tom van Dijk Uitvaarten
Begraven
Tom van Dijk Uitvaarten_Begraven
Cremeren
Tom van Dijk Uitvaarten_Cremeren
Onze werkwijze
Tom van Dijk Uitvaarten | Breda | Tom van Dijk en Rob van Tilburg