Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Wilt u
direct
contact?

Een
overlijden
melden?

Een gedenkwaardige uitvaart
in Tilburg of omgeving

Gratis
offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids?

Een gedenkwaardige uitvaart in Tilburg of omgeving

Gratis
offerte
aanvragen?

Wilt u
direct
contact?

10

jaar ervaring

1 adres

voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding

2

vertrouwde gezichten

5-sterren

reviews op Google

10 jaar ervaring

1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding

2 vertrouwde gezichten

5-sterren reviews op Google

WERKGEBIEDEN  > Regio Waalwijk

Een crematie in Tilburg of begrafenis in regio Tilburg?

Of u nu in Tilburg zelf, in één van de omliggende dorpen zoals Goirle, Riel, Gilze, Rijen, Hilvarenbeek, Diessen, Moergestel, Oisterwijk, Udenhout of Berkel-Enschot, of elders woont, Tom van Dijk Uitvaarten begeleidt, adviseert en ontzorgt u met liefde in de moeilijke periode rondom een overlijden.

Hetzelfde vertrouwde gezicht voor, tijdens en na de uitvaart

Tegenwoordig kiezen mensen in Tilburg en omgeving steeds vaker bewust voor een zelfstandige uitvaartondernemer uit de buurt dan voor een landelijk uitvaartbedrijf, omdat ze graag voor, tijdens en na de uitvaart door dezelfde uitvaartverzorger begeleid willen worden. Bij ons is dat Tom van Dijk. Hij begeleidt en ontzorgt u bij alles wat in korte tijd besloten en geregeld moet worden. Tom kent de vele mogelijkheden die er tegenwoordig zijn voor een uitvaart in Tilburg en omgeving, bespreekt deze in alle rust met u en zorgt dat alles op de dag van de uitvaart zelf vlekkeloos verloopt. Zo kunt u achteraf met een goed gevoel terugkijken op een mooi en waardig afscheid.

In de korte videopresentatie hiernaast stelt Tom zich graag aan u voor en licht hij onze werkwijze toe.

Uitvaartzorg en ritueelbegeleiding onder één dak

Zeker zo belangrijk voor een persoonlijke uitvaart is de inhoud van het afscheid dat voorafgaat aan de crematie of begrafenis (de uitvaartdienst dus) en ook de persoon die deze voorgaat. Als één van de weinige uitvaartondernemingen in Tilburg en omgeving heeft Tom van Dijk Uitvaarten een eigen ritueelbegeleider bij afscheid in de persoon van Rob van Tilburg.

In aanloop naar de dag van de uitvaart bespreekt Rob samen met u de door u gewenste vorm en inhoud van de uitvaartdienst en natuurlijk uitgebreid het leven van uw overleden dierbare. De dagen daarna maakt hij voor u en de afscheidslocatie een duidelijk draaiboek van de ‘afscheidsviering’. Wij noemen dit bewust een viering, omdat u weliswaar afscheid neemt maar ook het leven van uw overleden dierbare -al is het op bescheiden wijze- samen viert. Zo’n afscheid gaat dan ook vaak gepaard met een lach en een traan.

Hetgeen u aan Rob over uw dierbare vertelt, kan hij voor u verwerken in een pakkend verhaal en namens u voordragen tijdens de afscheidsviering. Uiteraard stemt Rob de tekst vooraf af op wat u zelf of anderen tijdens de afscheidsviering willen vertellen. Sowieso ontvangt u de tekst vooraf ter beoordeling, zodat u zeker weet dat wat gezegd wordt klopt en ook is wat u wil dat er verteld wordt. Daarnaast kan Rob een beknopte tekst voor op een gedachtenisprentje voor u opstellen, meedenken over de (live) muziek, fysieke foto’s inscannen en een of meerdere fotopresentaties in PowerPoint maken om tijdens en/of na de afscheidsviering te tonen op een scherm. Want beelden zeggen soms meer dan woorden.

Kortom, wij ondersteunen, begeleiden en ontzorgen u samen bij het regelen van een gedenkwaardige uitvaart in Tilburg of omgeving zoals u dat wenst. En wat u zelf wilt doen, doet u gewoon zelf.

Stap voor stap toeleven naar de dag van de uitvaart

Volgens families die wij eerder begeleid hebben is de combinatie van onze professionaliteit met een persoonlijke, betrokken en warme benadering kenmerkend voor onze werkwijze. Wij vinden het bovendien erg belangrijk om u in alle rust, stap voor stap dus, te begeleiden bij de voorbereidingen van de uitvaart, zodat u al uw keuzes weloverwogen kunt maken.

Wij nemen daarom ruim de tijd om samen met u de uitvaart te regelen. Niet alle keuzes hoeven ook op één dag gemaakt te worden. Tijdens ons eerste bezoek bespreken we de belangrijkste zaken: wordt het een begrafenis of crematie in Tilburg? En wanneer en waar in Tilburg of omgeving wilt u dat de uitvaart plaatsvindt? Binnen 24 uur ontvangt u vervolgens een samenvatting van de afspraken die we tot zover gemaakt hebben, tegelijk met een eerste kostenbegroting zodat u weet waar u aan toe bent.

De dagen daarna stemmen we de verdere invulling van de uitvaart met u af. Vanzelfsprekend passen we daar -indien van toepassing- de begroting tussentijds op aan, zodat u te alle tijden helder zicht houdt op de uiteindelijke uitvaartkosten.

“Waarom cremeren in Tilburg en waarom begraven?“

De belangrijkste reden voor veel mensen om te kiezen voor begraven is dat de nabestaanden later een plek hebben waar ze naartoe kunnen gaan. Dat kan bij de Centrale Begraafplaats West (ook wel Begraafplaats Hoflaan genoemd), achter het crematorium in Tilburg, of één van de andere begraafplaatsen in Tilburg of de omliggende dorpen.

En heeft u weleens nagedacht over een laatste rustplaats midden in de natuur? Natuurbegraven is enorm in opkomst en kan inmiddels op meerdere natuurbegraafplaatsen in regio Tilburg, waaronder natuurbegraafplaats De Utrecht in Esbeek (gemeente Hilvarenbeek), natuurbegraafplaats Huis ter Heide in De Moer (gemeente Loon op Zand) en natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen.

Cremeren is doorgaans goedkoper dan begraven. Voor veel mensen is dat de doorslaggevende reden om voor een crematie in Tilburg te kiezen. Een bijkomstig voordeel is dat er bij cremeren niemand omkijken heeft naar het onderhoud van een graf. Iets wat overigens ook geldt voor een graf op een natuurbegraafplaats.

Kiest u voor begraven of cremeren, in Tilburg of omgeving?

Het is de eerste en belangrijkste keuze om te maken na een overlijden: wilt u een crematie of begrafenis? In 1914, inmiddels meer dan 100 jaar geleden dus, vond de eerste crematie in Nederland plaats. Sindsdien is het aantal crematies, zeker in verhouding tot begrafenissen, enorm toegenomen. Al jaren kiezen de meeste mensen, ruim 65 procent, voor cremeren in plaats van begraven. Wij verzorgen zowel een crematie in Tilburg en omgeving bij Crematorium Tilburg, Crematorium Hilvarenbeek in Diessen of Yardenhuis van Brabant in Oosterhout, als een begrafenis in Tilburg, Oisterwijk, Goirle, Rijen of één van de andere dorpen in de regio. Maar ook voor een uitvaart in Breda of een uitvaart in Oosterhout kunt u een beroep op ons doen.

Omdat Tom van Dijk Uitvaarten geheel onafhankelijk is, zijn wij niet gebonden aan afspraken met uitvaartcentra of verzekeraars. U kunt dus met of zonder uitvaartverzekering bij ons terecht. Ook bent u volledig vrij om een uitvaartcentrum of afscheidshuis, crematorium, kerk en/of begraafplaats in Tilburg en omgeving óf elders te kiezen.

Wist u trouwens dat een uitvaart niet per sé in een crematorium of kerk hoeft plaats te vinden, maar nagenoeg op elke locatie gehouden kan worden? Dat kan dus ook een restaurant, theater of oude kapel zijn. Zo worden in regio Tilburg regelmatig uitvaarten gehouden bij de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek, bij cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle en bij de Druiventros in Berkel-Enschot. Ook zien we steeds vaker dat mensen het prettig vinden om het afscheid geheel thuis te laten plaatsvinden, in eigen huiskamer en/of tuin.

Het belangrijkste is dat u bepaalt welke sfeer u wilt voor het afscheid, hoeveel gasten u verwacht en wat de omvang van uw budget is. En heeft u nog vragen? Bel ons gerust: (013) 8888 444 (dag en nacht). Wij denken graag met u mee.

“Wat zijn de kosten van een uitvaart in Tilburg of omgeving?”

Omdat iedere uitvaart anders en dus maatwerk is, kunnen de kosten van een uitvaart in de regio Tilburg flink verschillen. Zomaar een bedrag noemen waaraan u qua uitvaartkosten moet denken is dan ook weinig zinvol. Vooral uw wensen en die van uw overleden dierbare bepalen de hoogte van de uitvaartkosten. Door het beantwoorden van een paar korte vragen, kunnen we u echter wel een reële eerste indicatie van de uitvaartkosten geven. Vult u daarvoor het korte offerteformulier op onze website in.

Wanneer u een overlijden bij ons meldt, komen wij -naargelang u wenst- nog dezelfde dag of een dag later bij u langs om samen de uitvaart te regelen. Uiterlijk 24 uur na het eerste gesprek krijgt u van ons een helder kostenoverzicht. Hierin vindt u alle keuzes terug die u gemaakt heeft, variërend van de uitvaartkist of -mand, eventuele bloemen, tot en met het rouwdrukwerk, de uitvaart- en condoleancelocatie, de crematie of begrafenis zelf en uiteraard een vergoeding voor onze begeleiding, vóór, tijdens en na de uitvaart. Wij vinden het belangrijk om helder en transparant te zijn over de kosten, zeker in zo’n emotionele periode waarin u al zoveel aan uw hoofd heeft.

Mocht u graag op voorhand willen weten waaraan u qua uitvaartkosten in Tilburg en omgeving moet denken, kunt u ook bij leven en welzijn gratis en vrijblijvend een uitvaartwensengesprek aanvragen. Daarbij nemen wij persoonlijk al uw uitvaartwensen door en maken op basis daarvan een kostenbegroting voor u.

Wilt u liever eerst voor uzelf bepalen hoe uw uitvaart eruit zou kunnen zien, vraag dan gerust onze gratis uitvaartwensengids aan. Een afspraak voor een persoonlijk uitvaartwensengesprek is later alsnog zo gemaakt.

“Kan ik met een
uitvaartverzekering ook
bij jullie terecht?”

Ja, ongeacht waar u verzekerd bent kunt u zelf een uitvaartondernemer kiezen. Wij zijn onafhankelijk en werken met elke verzekeringsmaatschappij. Dus, met of zonder uitvaartverzekering, u kunt altijd bij Tom van Dijk Uitvaarten terecht en ons dag en nacht bellen om een overlijden door te geven. In overleg met u zullen wij het overlijden vervolgens bij uw verzekeringsmaatschappij melden en zorgen voor uitkering van de polis.

“Wat moet ik doen direct na het overlijden?” 

“Welke Coronamaatregelen gelden momenteel voor een uitvaart?”

Afhankelijk van het aantal besmettingen en de druk op de zorg worden de coronamaatregelen door het kabinet aangescherpt of juist versoepeld. De consequenties hiervan voor een uitvaart veranderen dan ook regelmatig. 
Uiteraard zorgen wij dat we te alle tijden op de hoogte zijn van de actuele maatregelen. 

Wilt u zelf lezen wat de huidige coronamaatregelen zijn die gelden voor een uitvaart en/of condoleance na afloop, klik dan op de button hieronder.

Wat families over ons zeggen

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Offerte
aanvragen?

Lees ervaringen
van anderen

Tom van Dijk Uitvaarten
Onze werkwijze
Tom van Dijk Uitvaarten | Breda | Tom van Dijk en Rob van Tilburg
(Aankomend) overlijden
Tom van Dijk Uitvaarten_aankomend overlijden
Tom van Dijk
Tom van Dijk Uitvaarten_Tom van Dijk_Wie is Tom van Dijk