Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Wilt u
direct
contact?

Een
overlijden
melden?

Een gedenkwaardige uitvaart
in Tilburg of omgeving

Gratis
offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids?

Een gedenkwaardige uitvaart in Tilburg of omgeving

Gratis
offerte
aanvragen?

Wilt u
direct
contact?

ruim 10

jaar ervaring

1 adres

voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding

2

vertrouwde gezichten

ruim 10 jaar ervaring

1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding

2 vertrouwde gezichten

WERKGEBIEDEN  > Regio Tilburg

Een crematie in Tilburg of begrafenis in regio Tilburg?

Bij het regelen van een uitvaart komt veel kijken. Of u nu in Tilburg zelf of in één van de omliggende dorpen (zoals Goirle, Riel, Gilze, Rijen, Hilvarenbeek, Diessen, Moergestel, Oisterwijk, Udenhout, Berkel-Enschot) of elders woont; Tom van Dijk Uitvaarten begeleidt, adviseert en ontzorgt u met liefde in de moeilijke periode rondom een overlijden.

Hetzelfde vertrouwde gezicht voor, tijdens en na de uitvaart in Tilburg en omstreken

Tegenwoordig kiezen mensen steeds vaker bewust voor een zelfstandige uitvaartondernemer in de buurt in plaats van een landelijk uitvaartbedrijf. Omdat ze graag voor, tijdens en na de uitvaartdienst door dezelfde uitvaartverzorger begeleid willen worden. 

Onze uitvaartverzorger Tom van Dijk begeleidt en ontzorgt u bij alles wat in korte tijd besloten en geregeld dient te worden. Tom kent de vele mogelijkheden die er tegenwoordig zijn voor een uitvaart in omgeving Tilburg, bespreekt deze in alle rust met u en zorgt dat alles op de dag van de uitvaart zelf vlekkeloos verloopt. Zo kunt u achteraf met een goed gevoel terugkijken op een mooi en waardig afscheid. Of wij u nu mogen ontzorgen bij het organiseren van een begrafenis óf crematie in regio Tilburg, wij staan dag en nacht voor u klaar.

In de korte videopresentatie stelt Tom zich graag aan u voor en licht hij de werkwijze van Tom van Dijk uitvaarten toe.

Ritueelbegeleiding en uitvaartverzorging onder één dak

De inhoud van het afscheid dat voorafgaat aan de crematie of begrafenis van uw nabestaande is erg belangrijk voor een persoonlijke uitvaart. Net zoals de persoon die deze voorgaat. Als één van de weinige uitvaartondernemingen in Tilburg en omgeving heeft Tom van Dijk Uitvaarten een eigen ritueelbegeleider bij afscheid: Rob van Tilburg.

In aanloop naar de dag van de uitvaart bespreekt Rob samen met u de door u gewenste vorm en inhoud van de uitvaartdienst in Tilburg en omstreken. Daarbij wordt er natuurlijk uitgebreid gesproken over het leven van uw overleden dierbare. De dagen daarna maakt hij voor u en de afscheidslocatie een duidelijk draaiboek van de ‘afscheidsviering’. Wij noemen het bewust een viering, omdat u weliswaar afscheid neemt, maar ook het leven van uw overleden dierbare samen viert; al is het op bescheiden wijze.

Wat u aan Rob over uw dierbare vertelt, kan hij voor u verwerken in een waardevol en persoonlijk verhaal en namens u voordragen tijdens de afscheidsviering. Uiteraard stemt Rob de tekst van tevoren af op wat u en/of andere naasten tijdens de afscheidsviering willen vertellen. U ontvangt de tekst voorafgaand aan de uitvaart, zodat u zeker weet dat wat er gezegd wordt correct is en is wat u wil dat gezegd wordt. Indien gewenst kan Rob daarnaast ondersteuning bieden bij het opstellen van een beknopte tekst voor op een gedachtenisprentje, meedenken over (live) muziek, fysieke foto’s inscannen en één of meerdere fotopresentaties voor u maken om tijdens en/of na de afscheidsviering te tonen op een scherm. Soms zeggen beelden immers meer dan woorden.

Kortom, wij ondersteunen, begeleiden en ontzorgen u samen bij het regelen van en inhoud en vorm geven aan een gedenkwaardige uitvaart in Tilburg of omgeving. En wat u graag zelf wilt oppakken, kunt u uiteraard gewoon zelf doen.

Bent u op zoek naar persoonlijke ondersteuning bij een uitvaart in Tilburg of omstreken die u geheel naar eigen wens kunt invullen? Dan staan wij van Tom van Dijk Uitvaarten voor u klaar.

Wat families over ons zeggen

Stap voor stap toeleven naar de dag van de uitvaart

Volgens families die wij eerder hebben mogen begeleiden bij het regelen van een uitvaart in de regio Tilburg is de combinatie van onze professionaliteit met een persoonlijke, betrokken en warme benadering kenmerkend voor onze werkwijze. Wij vinden het bovendien erg belangrijk om u in alle rust, stap voor stap dus, te begeleiden bij de voorbereidingen van de uitvaart, zodat u al uw keuzes weloverwogen kunt maken.

Wij nemen daarom ruim de tijd om samen met u de uitvaartdienst te regelen. Niet alle keuzes hoeven tenslotte op één dag gemaakt te worden. Tijdens ons eerste bezoek bespreken we de belangrijkste zaken: wordt het een begrafenis of crematie in Tilburg of omstreken? En waar en wanneer wilt u dat de uitvaart plaatsvindt? Binnen 24 uur ontvangt u vervolgens een samenvatting van de afspraken die we tot zover gemaakt hebben, tegelijk met een eerste kostenbegroting, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

De dagen daarna stemmen we de verdere invulling van de uitvaartverzorging in Tilburg en omstreken met u af. Vanzelfsprekend passen we daar, indien van toepassing, de begroting tussentijds op aan, zodat u te alle tijden helder zicht houdt op de uiteindelijke uitvaartkosten.

Onafhankelijke uitvaartverzorging

Het is de eerste en belangrijkste keuze om te maken na een overlijden: wilt u een crematie of begrafenis? Al jaren kiezen de meeste mensen, ruim 65 procent, voor cremeren in plaats van begraven. Wij verzorgen zowel een crematie bij Crematorium Tilburg, Crematorium Hilvarenbeek in Diessen of DELA Huis van Brabant in Oosterhout, als een begrafenis in Tilburg, Oisterwijk, Goirle, Rijen of één van de andere dorpen in de regio. Maar ook voor een uitvaart in Breda, Oosterhout, Waalwijk of elders kunt u een beroep op ons doen.

Omdat Tom van Dijk Uitvaarten geheel onafhankelijk is, zijn wij niet gebonden aan afspraken met uitvaartcentra of verzekeraars. U kunt dus met of zonder uitvaartverzekering bij ons terecht om een uitvaart te regelen in regio Tilburg. Ook bent u volledig vrij om een uitvaartcentrum of afscheidshuis, crematorium, kerk en/of begraafplaats in Tilburg, omstreken óf elders te kiezen.

Wist u trouwens dat een uitvaartdienst niet per sé in een crematorium of kerk hoeft plaats te vinden, maar nagenoeg op elke locatie gehouden kan worden? Dat kan dus ook een restaurant, theater of oude kapel zijn. Zo worden er regelmatig uitvaarten gehouden bij de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek, bij cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle en bij de Druiventros in Berkel-Enschot. Ook zien we steeds vaker dat mensen het prettig vinden om het afscheid geheel thuis te laten plaatsvinden, in eigen huiskamer en/of tuin. Het belangrijkste is dat u bepaalt welke sfeer u wenst voor het afscheid, hoeveel gasten u verwacht en wat de omvang van uw budget is.

Heeft u nog vragen? Bel ons gerust: (013) 8888 444. Wij denken graag met u mee.

“Waarom zou ik kiezen voor een begrafenis of een crematie?”

Twijfelt u nog tussen een begrafenis of crematie? De belangrijkste reden voor veel mensen om te kiezen voor begraven is dat de nabestaanden dan later een plek hebben waar ze naartoe kunnen gaan. Begraven in regio Tilburg kan bij de Centrale Begraafplaats West (ook wel Begraafplaats Hoflaan genoemd), achter het crematorium in Tilburg, of één van de andere begraafplaatsen in Tilburg of de omliggende dorpen.

En heeft u weleens nagedacht over een laatste rustplaats midden in de natuur? Natuurbegraven is enorm in opkomst en inmiddels mogelijk op meerdere natuurbegraafplaatsen in de regio Tilburg, waaronder natuurbegraafplaats De Utrecht in Esbeek (gemeente Hilvarenbeek), natuurbegraafplaats Huis ter Heide in De Moer (gemeente Loon op Zand) en natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen.

Cremeren is doorgaans goedkoper dan begraven. Voor veel mensen is dat de doorslaggevende reden om voor een crematie in Tilburg te kiezen. Een bijkomstig voordeel is dat er bij cremeren niemand omkijken heeft naar het onderhoud van een graf. Iets wat overigens ook geldt voor een graf op een natuurbegraafplaats. Daarnaast maakt cremeren het mogelijk om de as van uw dierbare dichtbij u te houden of uit te strooien op een voor u of de overledene betekenisvolle plek.

Of u kiest voor een begrafenis of crematie in regio Tilburg, wij denken graag met u mee en regelen de uitvaart zoals u die wilt.

“Wat zijn de kosten van een uitvaart in Tilburg of omgeving?”

Omdat iedere uitvaart uniek is en dus geheel op maat wordt ingericht, kunnen de kosten van een uitvaart flink variëren. Zomaar een bedrag noemen waaraan u qua uitvaartkosten moet denken is dan ook weinig zinvol. Vooral uw wensen en die van uw overleden dierbare bepalen de hoogte van de uitvaartkosten. Door het beantwoorden van een paar korte vragen kunnen we u echter wel een reële eerste indicatie van de uitvaartkosten geven. Daarvoor kunt u het korte offerteformulier op onze website invullen.

Wanneer u een overlijden bij ons meldt, komen wij -naargelang u wenst- nog dezelfde dag of een dag later bij u langs om samen de uitvaartverzorging in regio Tilburg te regelen. Uiterlijk 24 uur na het eerste gesprek krijgt u van ons een helder kostenoverzicht. Hierin vindt u alle keuzes terug die u gemaakt heeft, variërend van de uitvaartkist of -mand, eventuele bloemen, tot en met het rouwdrukwerk, de uitvaart- en condoleancelocatie, de crematie of begrafenis in regio Tilburg zelf en uiteraard een vergoeding voor onze begeleiding, vóór, tijdens en na de uitvaart. Wij vinden het belangrijk om helder en transparant te zijn over de kosten, zeker in zo’n emotionele periode waarin u al zoveel aan uw hoofd heeft.

Mocht u graag op voorhand willen weten waaraan u qua uitvaartkosten moet denken, kunt u gratis en vrijblijvend een uitvaartwensengesprek aanvragen. Daarbij nemen wij persoonlijk al uw uitvaartwensen door en maken op basis daarvan een gedetailleerde kostenbegroting voor u.

Wilt u liever eerst voor uzelf bepalen hoe u uw uitvaart zou willen regelen in Tilburg of omstreken, vraag dan gerust onze gratis uitvaartwensengids aan. Een afspraak voor een persoonlijk uitvaartwensengesprek is later alsnog zo gemaakt.

“Kan ik met een uitvaartverzekering ook bij jullie terecht?”

Ja, ongeacht waar u verzekerd bent, bij DELA, Monuta, a.s.r. of elders, u kunt zelf een uitvaartondernemer kiezen. Wij zijn onafhankelijk en werken met elke verzekeringsmaatschappij.

Dus, met of zonder uitvaartverzekering, u kunt altijd bij Tom van Dijk Uitvaarten terecht en ons dag en nacht bellen om een overlijden door te geven. In overleg met u zullen wij het overlijden vervolgens bij uw verzekeringsmaatschappij melden en zorgen voor uitkering van de polis.

“Wat moet ik doen direct na het overlijden?” 

“Waarin onderscheiden jullie je van andere uitvaartbedrijven?”

Wij zijn met z’n tweeën en begeleiden beiden, op gepassioneerde en persoonlijke wijze, nabestaanden van begin tot eind bij een uitvaart. Tom adviseert en ondersteunt u bij het maken van vele keuzes in de moeilijke periode rondom een overlijden en regelt dat op de dag van de uitvaart zelf alles vlekkeloos verloopt. Rob begeleidt u vooral bij de inhoud van het afscheid en gaat deze op een persoonlijke en warme manier voor.

Samen met u zorgen wij dat uw dierbare een mooi en waardig afscheid krijgt, waar u achteraf met een goed gevoel op terug kijkt.

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Offerte
aanvragen?

Lees ervaringen
van anderen

Tom van Dijk Uitvaarten
Onze werkwijze
Tom van Dijk Uitvaarten | Breda | Tom van Dijk en Rob van Tilburg
(Aankomend) overlijden
Tom van Dijk Uitvaarten_aankomend overlijden
Tom van Dijk
Tom van Dijk Uitvaarten_Tom van Dijk_Wie is Tom van Dijk