Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Wilt u
direct
contact?

Een
overlijden
melden?

Een crematie of begrafenis
in regio Waalwijk

Gratis
offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids?

Wilt u
direct
contact?

Een crematie of begrafenis in regio Waalwijk

Gratis
offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids?

ruim 10

jaar ervaring

1 adres

voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding

2

vertrouwde gezichten

ruim 10 jaar ervaring

1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding

2 vertrouwde gezichten

WERKGEBIEDEN  > Regio Waalwijk

Een unieke uitvaart in Waalwijk, Kaatsheuvel, Loon op Zand of omgeving

Of u nu in Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik, Kaatsheuvel of Loon op Zand woont, Tom van Dijk Uitvaarten ondersteunt, adviseert en begeleidt u met liefde in de moeilijke periode rondom een overlijden. Kenmerkend voor onze werkwijze is de persoonlijke aandacht en zorg die u van ons krijgt en de oprechte betrokkenheid bij u en uw naasten.

Stap voor stap begeleiden wij u bij de voorbereidingen van een unieke uitvaart die recht doet aan het bijzondere mens dat de overledene was. Daarbij bepaalt u zelf hoe actief u daarin wilt zijn.

Wij nemen ook graag de tijd om samen met u de uitvaart te regelen. Niet alle keuzes hoeven namelijk op één dag gemaakt te worden. Tijdens ons eerste gesprek komen de belangrijkste zaken aan bod, zoals de keuze voor een begrafenis of crematie, en waar en wanneer u de uitvaart wilt houden. Binnen 24 uur na dit gesprek ontvangt u van ons een samenvatting van de afspraken die we met u gemaakt hebben samen met een eerste kostenbegroting, zodat u weet waar u aan toe bent.

De dagen daarna stemmen we de verdere invulling van de uitvaart met u af. Vanzelfsprekend passen we de begroting hier tussentijds op aan, zodat u helder zicht houdt op de te verwachten uitvaartkosten.

Waar kiest u voor: begraven of cremeren? In Waalwijk of ergens anders?

Ruim 100 jaar geleden, in 1914, vond de eerste crematie in Nederland plaats. Sindsdien heeft cremeren flink aan ‘populariteit’ gewonnen. Al jaren kiest het merendeel van de mensen, ruim 65 procent, voor cremeren in plaats van begraven. Dit is dan ook de eerste en belangrijkste keuze om te maken na een overlijden: wilt u een crematie of begrafenis? Natuurlijk verzorgen wij zowel een crematie in Waalwijk en omgeving als een begrafenis in Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik, Kaatsheuvel, Loon op Zand of daarbuiten.

Omdat Tom van Dijk Uitvaarten geheel onafhankelijk is, zijn wij niet gebonden aan afspraken met verzekeraars en uitvaartcentra. Bij ons bent u dan ook vrij om zelf een crematorium, kerk en/of begraafplaats in Waalwijk, Tilburg of omgeving te kiezen.

“Waarom begraven of waarom cremeren?

Wanneer u kiest voor begraven hebben uw nabestaanden later een plek waar ze naartoe kunnen gaan om nog even bij u te zijn. Dat kan bij begraafplaats Bloemendaal of één van de andere begraafplaatsen in Waalwijk of omgeving. En wat denkt u van een laatste rustplaats midden in de natuur? Natuurbegraven is enorm in opkomst en kan sinds 2021 ook bij natuurbegraafplaats Huis ter Heide aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen.

Dat cremeren in de regel goedkoper is dan begraven, is voor veel mensen een reden om voor een crematie te kiezen. Een bijkomstig voordeel is dat de nabestaanden bij cremeren geen omkijken hebben naar het graf. Iets wat overigens ook geldt voor een graf op een natuurbegraafplaats.

Heeft u weleens met uw naasten over uw uitvaartwensen gesproken? Weten zij welke keuzes later te maken? Vaak is dat niet zo, omdat we zeker onze eigen uitvaart bespreken erg lastig vinden. Tom van Dijk Uitvaarten heeft daarom een eigen uitvaartwensengids ontwikkeld, waarin u enerzijds kunt lezen wat er zoal mogelijk is op het gebied van een uitvaart en anderzijds makkelijk aangeeft wat uw voorkeur heeft. Handig om aan te vragen dus, zo’n gratis uitvaartwensengids. U kunt er uw nabestaanden heel wat zorgen mee uit handen nemen.

“Welke uitvaartmogelijkheden zijn er in Waalwijk en omgeving?”

De meeste uitvaarten vinden tegenwoordig plaats bij een crematorium. En dat terwijl de mensen vroeger standaard naar de kerk gingen wanneer iemand was overleden.

Weliswaar heeft Waalwijk zelf geen crematorium, maar in de regio zijn er meerdere te vinden. Zo bent u vanuit Waalwijk binnen een kwartier bij Crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk, maar kunt u eveneens prima terecht bij Crematorium Rosmalen, Crematorium Tilburg of Crematorium Hilvarenbeek in Diessen. En ook bij het DELA Huis van Brabant in Oosterhout wordt u gastvrij ontvangen. Elk crematorium heeft zo zijn eigen omgeving en sfeer, zeker indien er meerdere aula’s zijn. Hierdoor kiezen steeds meer mensen voor de uitvaart niet meer automatisch voor het dichtstbijzijnde crematorium, maar bewust voor de locatie waar ze zich het meest thuis voelen.

Wist u trouwens dat een uitvaart op nagenoeg elk locatie gehouden kan worden? Dat kan een restaurant, landhuis of mooi kasteel zijn, maar ook een theater of oude kapel. Zo worden in de omgeving van Waalwijk regelmatig uitvaarten gehouden bij Chalet Fontaine in Kaatsheuvel, het Witte Kasteel in Loon op Zand, maar ook bij de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek. En wat dacht u van een uitvaart midden in de natuur bij natuurbegraafplaats Huis ter Heide in De Moer of in het nieuwe paviljoen van natuurbegraafplaats De Utrecht in Esbeek? Ook zien we steeds vaker dat mensen het prettig vinden om een intiem afscheid thuis, in eigen huis of tuin, te houden. Belangrijkste is te bepalen welke sfeer u wenst, wat de grootte is van het gezelschap dat u verwacht en de omvang van het budget.

Welke kant u ook op denkt, Tom van Dijk Uitvaarten denkt graag met u mee. Bel ons gerust: 013 – 8888 444.

“Wat zijn de kosten van een uitvaart in de regio Waalwijk?”

Omdat iedere uitvaart maatwerk en dus anders is, kunnen ook de kosten van een uitvaart in Waalwijk of omgeving enorm variëren. Vooral de wensen van u en uw overleden dierbare zijn bepalend voor de hoogte ervan. Een reëel bedrag waar u echt iets aan heeft is dan ook niet zomaar te noemen. Daarvoor hebben we iets meer informatie van u nodig.

Wanneer u een overlijden bij ons meldt, komen wij graag nog dezelfde dag of een dag later bij u langs om samen de uitvaart te regelen. Uiterlijk 24 uur na het eerste gesprek krijgt u van ons een helder kostenoverzicht. Hierin vindt u alle keuzes terug die u gemaakt heeft, variërend van een uitvaartkist en bloemen, tot het rouwdrukwerk, de uitvaartlocatie en uiteraard de crematie of begrafenis zelf. Daarnaast rekenen wij een vergoeding voor onze begeleiding vóór, tijdens en na de uitvaart. Het bieden van helderheid en transparantie over kosten is zeker in zo’n emotionele periode enorm belangrijk. U heeft al zoveel aan uw hoofd.

Mocht u graag op voorhand willen weten waaraan u qua kosten van een uitvaart in Waalwijk moet denken, kunt u hiervoor ook bij leven en welzijn al gratis en vrijblijvend eens een afspraak met ons maken. Tijdens een persoonlijk voorgesprek nemen wij uw uitvaartwensen door en maken vervolgens op basis hiervan een kostenbegroting voor u.

Wilt u liever eerst voor uzelf bepalen hoe uw uitvaart eruit zou kunnen zien, vraag dan gerust een gratis uitvaartwensengids bij ons aan. Een afspraak voor een persoonlijk uitvaartwensengesprek is later alsnog zo gemaakt.

Indien een globale inschatting van de uitvaartkosten voor nu volstaat, kunt u overigens ook alvast vrijblijvend een offerte aanvragen.

“Kan ik met een uitvaartverzekering ook bij jullie terecht?”

Ja, ongeacht waar u verzekerd bent, bij DELA, Monuta, a.s.r. of elders, u kunt zelf een uitvaartondernemer kiezen. Wij zijn onafhankelijk en werken met elke verzekeringsmaatschappij.

Dus, met of zonder uitvaartverzekering, u kunt altijd bij Tom van Dijk Uitvaarten terecht en ons dag en nacht bellen om een overlijden door te geven. In overleg met u zullen wij het overlijden vervolgens bij uw verzekeringsmaatschappij melden en zorgen voor uitkering van de polis.

“Wat moet ik doen direct na het overlijden?” 

“Waarin onderscheiden jullie je van andere uitvaartbedrijven?”

Wij zijn met z’n tweeën en begeleiden beiden, op gepassioneerde en persoonlijke wijze, nabestaanden van begin tot eind bij een uitvaart. Tom adviseert en ondersteunt u bij het maken van vele keuzes in de moeilijke periode rondom een overlijden en regelt dat op de dag van de uitvaart zelf alles vlekkeloos verloopt. Rob begeleidt u vooral bij de inhoud van het afscheid en gaat deze op een persoonlijke en warme manier voor.

Samen met u zorgen wij dat uw dierbare een mooi en waardig afscheid krijgt, waar u achteraf met een goed gevoel op terug kijkt.

Wat families over ons zeggen

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Offerte
aanvragen?

Lees ervaringen
van anderen

Tom van Dijk Uitvaarten
Onze werkwijze
Tom van Dijk Uitvaarten | Breda | Tom van Dijk en Rob van Tilburg
(Aankomend) overlijden
Tom van Dijk Uitvaarten_aankomend overlijden
Tom van Dijk
Tom van Dijk Uitvaarten_Tom van Dijk_Wie is Tom van Dijk