Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Wilt u
direct
contact?

Een
overlijden
melden?

Een persoonlijke uitvaart
in regio Breda

Gratis
offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids?

Wilt u
direct
contact?

Een persoonlijke uitvaart in regio Breda

Gratis
offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids?

ruim 10

jaar ervaring

1 adres

voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding

2

vertrouwde gezichten

ruim 10 jaar ervaring

1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding

2 vertrouwde gezichten

WERKGEBIEDEN  > Regio Breda

Rust en ruimte om goed afscheid te nemen

Tom van Dijk Uitvaarten verzorgt met liefde voor u een uitvaart in Breda zelf, in Etten-Leur, Oosterhout of elders in de regio Breda. In de moeilijke periode rondom een overlijden ondersteunen wij u met persoonlijke aandacht, oprechte zorg en betrokkenheid.

Wilt u dat uw dierbare zo lang mogelijk thuis blijft óf kiest u liever voor een opbaring bij een uitvaartcentrum bij u in de buurt, zoals ‘Het Huis van Afscheid’ in Breda? Een belangrijke eerste keuze, want goed afscheid kunnen nemen is erg belangrijk.

Voor het regelen van de begrafenis of crematie nemen wij graag de tijd, om samen met u de wensen ten aanzien van de begrafenis of crematie te bespreken. Bij ons hoeven namelijk niet alle keuzes meteen in één dag genomen te worden.

In de korte videopresentatie hieronder stelt uitvaartverzorger Tom van Dijk zich graag aan u voor en licht hij onze werkwijze toe.

Kiest u voor begraven of cremeren? In Breda of daarbuiten?

Tijdens ons eerste gesprek stemmen we de belangrijkste dingen met u af, zoals de keuze voor begraven of cremeren, de uitvaartlocatie, de dag en tijdstip waarop de uitvaart plaatsvindt. Al jaren hebben meer mensen de voorkeur voor cremeren dan voor begraven: ruim 65 procent kiest inmiddels voor een crematie. Het is dan ook de eerste keuze die de nabestaanden na een overlijden maken: wordt het begraven of cremeren?

Uiterlijk 24 uur later ontvangt u van ons een samenvatting van de gemaakte afspraken en een eerste kostenbegroting. Dan heeft u alvast een indicatie van de uitvaartkosten.

De daaropvolgende dagen heeft u nog alle tijd om te bedenken hoe u de uitvaart verder wilt invullen. Uiteraard passen we hier de begroting zo nodig op aan, zodat de te verwachten kosten voor u helder blijven.

Zo werken we de dagen na het overlijden tot aan de uitvaart stap voor stap toe naar een persoonlijk en waardig afscheid van uw dierbare.

Tom van Dijk Uitvaarten kan uiteraard zowel een begrafenis in Breda als een crematie in Breda voor u verzorgen, maar ook daarbuiten. Wij werken hiervoor samen met alle crematoria, kerken en begraafplaatsen in Breda en de wijde omgeving. Daaronder rekenen we ook Prinsenbeek, Etten-Leur, Wagenberg, Terheijden, Teteringen, Dorst, Bavel, Ulvenhout, Chaam, Strijbeek, Galder, Rijsbergen, Zundert, Wernhout en Achtmaal.

Tom en Rob Breda

“Wat zijn de belangrijkste afwegingen bij de keuze tussen begraven of cremeren?

Mensen die kiezen voor begraven doen dat vaak zodat hun nabestaanden later een plek hebben om naartoe te gaan. Dat kan zijn bij begraafpark Zuylen, maar ook op één van de andere begraafplaatsen in Breda, zoals begraafplaats Vogelenzang in het Ginneken, de protestantse begraafplaats De Bieberg aan het mooie gebied Markdal of begraafplaats De Driesprong in Breda-Oost, waar zich een groot aantal Molukse graven bevindt evenals een speciale herdenkingszuil voor de Molukse gemeenschap. Of is natuurbegraven op bijvoorbeeld natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen iets voor u?

Voor een crematie kiezen mensen vaak omdat cremeren doorgaans voordeliger is dan begraven. Bovendien vinden veel mensen het geen prettig idee dat zij hun nabestaanden mogelijk zouden belasten met het regelmatig onderhouden van een graf.

Weten u en uw dierbaren al wat uw uitvaartwensen zijn? Nee? Vraagt u dan eens een exemplaar van onze gratis uitvaartwensengids aan. Daarin worden niet alleen de vele mogelijkheden voor een uitvaart stap voor stap beschreven, maar kunt u meteen ook uw wensen aangeven. Handig om een keer te doen en de uitvaartwensengids bij uw bankpapieren te bewaren. Dan weten uw nabestaanden later welke keuzes te maken.

“Welke mogelijkheden zijn er voor een uitvaart in Breda en regio Breda?”

Vroeger vond de uitvaartdienst doorgaans in de kerk plaats, tegenwoordig is dat meestal bij een crematorium. Zo kunt u in de regio Breda bijvoorbeeld terecht bij Crematorium Zuylen in Breda, met de prachtige aula’s ’t Haagje, De Baronie en Aula Brabant en zelfs een heus Grand Café.

Meestal kiezen mensen voor het crematorium dat het dichtstbij is, maar met de grote verscheidenheid aan stijlen van aula’s tegenwoordig, verdient het zeker ook aanbeveling andere crematoria in de omgeving als optie te bekijken, zoals DELA Huis van Brabant in Oosterhout, Crematorium Tilburg in Tilburg, Crematorium Zegestede in Roosendaal en Crematorium Essenhof in Dordrecht.

Wanneer u kiest voor een laatste rustplaats bij natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen kunt u een viering houden in hun prachtige afscheidslocatie ‘De Eik’, maar ook buiten in de boskapel.

Overigens kan een uitvaart op vrijwel elk locatie gehouden worden, variërend van het NAC-stadion in Breda tot bij u thuis in de tuin. Dus mocht uw dierbare ‘iets’ hebben met een specifieke locatie (een café, theater of sportvereniging), laat het ons gerust weten. Zo worden in Breda en omgeving bijvoorbeeld regelmatig uitvaarten gehouden bij Ingenhousz en De Avenue in Breda, Het Witte Kerkje in Terheijden, Het Turfschip in Etten-Leur en Koetshuis Anneville in Ulvenhout. Welke locatie voor u het meest in aanmerking komt is met name afhankelijk van de door u gewenste sfeer en omgeving, de grootte van het gezelschap dat u verwacht en van het beschikbare budget. Wij denken graag met u mee over wat voor u de meest geschikte locatie voor de uitvaart kan zijn. Bel ons gerust: 076 – 5555 444.

“Wat zijn de kosten van een uitvaart in Breda?”

Iedere uitvaart is uniek. Daarom zijn ook de kosten van een uitvaart in Breda of omgeving vooral afhankelijk van de wensen van u en uw overleden dierbare. Een reëel bedrag noemen waaraan u zou kunnen denken, is dan ook bijna niet mogelijk.

Wanneer het overlijden daar is en wij bij u langs komen om de uitvaart te regelen, ontvangt u binnen 24 uur van ons een transparant kostenoverzicht. Hierin vindt u, naast een bedrag voor onze begeleiding, alle posten terug waarvoor u heeft gekozen, zoals de uitvaartkist, het rouwdrukwerk, bloemen, de locatie van de afscheidsdienst en eventuele condoleance, maar ook de crematie of begrafenis.

Wilt u toch graag vooraf al weten waar u qua kosten van een uitvaart in Breda aan moet denken? Dan kunt u het beste een afspraak met ons maken voor een persoonlijk gesprek. Daarbij brengen wij vrijblijvend uw uitvaartwensen in kaart en maken aan de hand daarvan een nauwkeurige inschatting van de te verwachten uitvaartkosten. Uiteraard kunt u ook eerst zelf uw uitvaartwensen op een rij zetten en hiervoor een gratis uitvaartwensengids aanvragen om in te vullen. En wanneer u toch alvast een eerste globale indicatie van de uitvaartkosten wilt hebben, kunt u bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen.

“Kan ik met een uitvaartverzekering ook bij jullie terecht?”

Ja, ongeacht waar u verzekerd bent, bij DELA, Monuta, a.s.r. of elders, u kunt zelf een uitvaartondernemer kiezen. Wij zijn onafhankelijk en werken met elke verzekeringsmaatschappij.

Dus, met of zonder uitvaartverzekering, u kunt altijd bij Tom van Dijk Uitvaarten terecht en ons dag en nacht bellen om een overlijden door te geven. In overleg met u zullen wij het overlijden vervolgens bij uw verzekeringsmaatschappij melden en zorgen voor uitkering van de polis.

“Wat moet ik doen direct na het overlijden?” 

“Waarin onderscheiden jullie je van andere uitvaartbedrijven?”

Wij zijn met z’n tweeën en begeleiden beiden, op gepassioneerde en persoonlijke wijze, nabestaanden van begin tot eind bij een uitvaart. Tom adviseert en ondersteunt u bij het maken van vele keuzes in de moeilijke periode rondom een overlijden en regelt dat op de dag van de uitvaart zelf alles vlekkeloos verloopt. Rob begeleidt u vooral bij de inhoud van het afscheid en gaat deze op een persoonlijke en warme manier voor.

Samen met u zorgen wij dat uw dierbare een mooi en waardig afscheid krijgt, waar u achteraf met een goed gevoel op terug kijkt.

Veelgestelde vragen in regio Breda

In eerste instantie is het van belang om contact op te nemen met de huisarts van de overledene of de huisartsenpost om het overlijden officieel te laten vaststellen. Indien het overlijden plaatsvindt in een ziekenhuis of zorgcentrum, is deze stap doorgaans niet vereist, aangezien de betreffende arts automatisch op de hoogte wordt gesteld.

Als het overlijden officieel is vastgesteld, kunt u Tom van Dijk Uitvaarten contacteren. Wij zijn uw uitvaartonderneming in Breda en omstreken en 24 uur per dag bereikbaar via het telefoonnummer 076 – 55 55 444. Telefonisch zullen we met u de mogelijkheden en uw wensen bespreken ten aanzien van een opbaring thuis of bij een afscheidshuis of uitvaartcentrum naar keuze. Daarna kunnen wij uw dierbare ophalen en/of verzorgen. U en eventuele andere gezins- of familieleden mogen daarbij uiteraard aanwezig zijn en -wanneer u wilt- helpen. Daarnaast zullen we een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek over de uitvaart op een moment dat u het beste uitkomt.

Wanneer u het overlijden bij de huisarts of huisartsenpost gemeld heeft, kunt u contact opnemen met ons via 076 – 55 55 444 voor de uitvaartbegeleiding. Vanaf het moment dat u ons belt, begeleiden wij u bij alle voorbereidingen van de uitvaart en waar nodig ook na de uitvaart nog.

Als uitvaartverzorging in Breda en omstreken zorgen wij voor de opbaring en de verzorging van de overledene, inclusief het aankleden en eventueel aanbrengen van make-up. U en/of eventuele andere gezins- of familieleden mogen daar uiteraard bij aanwezig zijn en desgewenst helpen.

Daarnaast bespreken wij in persoon met u en de familie de mogelijkheden voor begraven of cremeren en de locatie van de uitvaartdienst. Daarbij plannen we ook de datum en het tijdstip voor de uitvaart en kunt u de uitvaartkist of -mand kiezen. Andere zaken, zoals keuze van bloemen en hapjes en drankjes voor tijdens de condoleance, kunnen nog wel even wachten.

Het versturen van rouwkaarten en het informeren van familie en vrienden over de datum en locatie van de uitvaart is wel een belangrijk onderdeel de eerste dagen na het overlijden. Ook hierbij adviseren we u graag over de uitgebreide mogelijkheden.

Administratieve taken, zoals de aangifte van overlijden bij de gemeente en het afhandelen van eventuele vergunningen die moeten worden geregeld, nemen wij uiteraard graag op ons. Ook het juiste vervoer voor de uitvaart regelen wij voor u. Hierbij kunt u denken aan het overbrengen van uw overleden dierbare vanaf huis  naar een uitvaartcentrum, later naar de uitvaartlocatie en eventueel nog naar de begraafplaats of het crematorium.

De uitvaartceremonie zelf bereiden we eveneens met u voor. Een uitvaartspreker hebben wij zelf in de persoon van Rob van Tilburg. Hij kan hetgeen u hem vertelt over uw dierbare, verwerken in een verhaal en dat tijdens de afscheidsviering voordragen. Sowieso maakt hij aan de hand van de door u gewenste spreker(s) uit eigen gezin, familie- of vriendenkring en uw keuze van de muziek een draaiboek voor de uitvaartdienst voor u. Foto’s en/of video’s die u wilt laten zien, kunt u ook aan hem meegeven en levert Rob tijdig voor u aan bij de door u gekozen uitvaartlocatie conform hun werkwijze en richtlijnen.

Op de dag van de uitvaart coördineren we de aankomst en de ontvangst van de genodigden, begeleiden we de uitvaartkist of -mand met uw dierbare tot in de ruimte waar de uitvaartdienst plaatsvindt, zorgen we dat de bloemen en decoraties prachtig klaarliggen en dat er voor u, het gezin, familie en vrienden stoelen op de eerste rij(en) worden gereserveerd. Na afloop van de dienst begeleiden we u, het gezin, de familie en gasten naar de condoleanceruimte, indien van toepassing, en zorgen we voor een waardevolle afsluiting van de dag.

Het is logisch dat u zich afvraagt wat u kunt verwachten van onze uitvaartbegeleiding in Breda en omstreken. We vertellen u daar graag meer over. Uitvaartverzorger Tom van Dijk biedt u en de andere nabestaanden praktische en emotionele ondersteuning in een moeilijke tijd en is verantwoordelijk voor het regelen en coördineren van de uitvaart. Dit omvat het bespreken van alle mogelijkheden en het helpen bij het maken van keuzes zoals de uitvaartlocatie, de uitvaartkist of -mand, de uitvaartceremonie en het rouwvervoer. Ook regelt hij voor u de verzorging van de overledene en een aantal administratieve zaken.

We beginnen met een gesprek met de nabestaanden om de wensen en behoeften met betrekking tot de uitvaart te bespreken. Dit omvat het bepalen van de aard van de uitvaart (begrafenis of crematie), de keuze van de uitvaartkist of -mand, de locatie van de uitvaartdienst en andere specifieke elementen van de invulling van de uitvaart.

Daarvoor of daarna regelen we (samen met u of iemand anders van de familie) geheel naar uw wens de opbaring en verzorging van de overledene. Dit kan onder meer het aankleden en eventueel opmaken van de overledene omvatten.

We adviseren u graag over de uitgebreide mogelijkheden omtrent het opstellen en verzenden van rouwkaarten, zodat u tijdig familie, vrienden en andere belanghebbenden kunt informeren over de uitvaartdetails. Daarnaast nemen we de nodige administratieve taken van u over, zoals het indienen van een aangifte van overlijden bij de gemeente, het verkrijgen van eventueel benodigde vergunningen en het opstellen en aanleveren van documentatie aan alle betrokken partijen.

Ook over het juiste vervoer voor de uitvaart hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij verzorgen het overbrengen van uw overleden dierbare vanaf huis of het uitvaartcentrum naar de uitvaartlocatie en, na de uitvaartdienst, zo nodig naar de begraafplaats of het crematorium.

Tevens kunt u op ons rekenen tijdens de voorbereiding van de uitvaartceremonie. Rob van Tilburg, onze eigen uitvaartspreker, kan aan de hand van een persoonlijk gesprek over het leven van uw dierbare een verhaal schrijven en dit namens u voordragen tijdens de afscheidsviering. Sowieso maakt hij voor u een draaiboek van de uitvaartdienst met daarin onder andere opgenomen de bijdrages van de sprekers uit eigen gezin en/of familie- en vriendenkring en momenten voor muziek met eventueel foto’s en filmpjes.

Op de dag van het afscheid, nemen we de regie over de aankomst van de gasten, begeleiden we uw dierbare tot in de ruimte waar de afscheidsceremonie zal plaatsvinden, zorgen we voor een prachtige opstelling van bloemen en decoraties en reserveren we stoelen op de voorste rij(en) voor u, uw gezin, eventueel familie en vrienden. Na de ceremonie begeleiden we u allen naar de ruimte voor de condoleance of een informeel samenzijn, als waardevolle afsluiting van de dag.

Een aantal weken na de afscheidsceremonie komen we graag nog eens bij u langs om te horen en te zien hoe het met u is gegaan sinds de uitvaart. Mochten er nog enkele administratieve zaken te regelen zijn, kunnen we u daarbij wellicht helpen of adviseren bij het kiezen van een urn of grafsteen. Ook eventuele dankbetuigingen om achteraf nog aan de aanwezigen bij de uitvaart te sturen, kunnen wij voor u regelen. Heeft u hulp nodig bij nalatenschappen of het verwerken van rouw, dan kunnen we u in contact brengen met één of meer betrouwbare professionals waar we goede ervaringen mee hebben.

Vaak hebben mensen een uitvaartverzekering die (een deel van) de kosten van de uitvaart dekt. Is dit niet het geval of is er sprake van meerkosten, dan wordt aanspraak gemaakt op de nalatenschap van de overledene en/of zullen familieleden en soms vrienden bijdragen aan de uitvaartkosten.

Tom van Dijk Uitvaarten heeft als één van de weinige uitvaartondernemingen in de omgeving Breda een eigen ritueelbegeleider die met u meedenkt over de totale invulling van de uitvaart. Rob van Tilburg helpt u graag bij het vinden van passende uitvaartmuziek. Dit kan variëren van religieuze hymnes tot enkele persoonlijke favoriete muzieknummers van de overledene.

Ja, u kunt uw eigen uitvaart voor een groot deel (vooraf) regelen. Ook hierbij kunnen we u zo nodig uitgebreid adviseren en ondersteunen.

U kunt uw wensen al van tevoren vastleggen in onze gratis uitvaartwensengids, zodat uw nabestaanden na uw overlijden niet voor moeilijke keuzes komen te staan over uw uitvaart en op de hoogte zijn van uw specifieke wensen.

Daarnaast vertelt uitvaartondernemer Tom van Dijk in Breda en omstreken u graag persoonlijk ook meer over de uitgebreide mogelijkheden.

Ja, op de meeste uitvaartlocaties is live muziek tijdens een uitvaart toegestaan. Dit kan zeker van toegevoegde waarde zijn en een persoonlijke en emotionele sfeer aan de ceremonie geven.

Wilt u graag live muziek tijdens een uitvaart maar kent u geen muzikant(en)? Geef het bij ons aan, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Tom van Dijk is de begrafenisondernemer in regio Breda die met u meedenkt en ervoor zorgt dat laatste wensen uitkomen.

Ook na de uitvaart komen wij graag nog een keer bij u langs om te zien en te horen hoe het met u gaat. Mogelijk zijn er nog enkele administratieve zaken die geregeld moeten worden, wilt u nog een urn of grafmonument uitkiezen of eventuele bedankjes laten maken voor de mensen die de uitvaart hebben bijgewoond of u anderszins tot steun zijn geweest.

Heeft u hulp nodig bij het afhandelen van de nalatenschap of bij de rouwverwerking, dan brengen wij u graag in contact met een partij waar wij goede ervaringen mee hebben. U ziet, Tom van Dijk is de uitvaartverzorger in regio Breda die u ook na de uitvaart graag helpt waar hij kan.

Wat families over ons zeggen

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Offerte
aanvragen?

Lees ervaringen
van anderen

Tom van Dijk Uitvaarten
Onze werkwijze
Tom van Dijk Uitvaarten | Breda | Tom van Dijk en Rob van Tilburg
(Aankomend) overlijden
Tom van Dijk Uitvaarten_aankomend overlijden
Tom van Dijk
Tom van Dijk Uitvaarten_Tom van Dijk_Wie is Tom van Dijk