Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Wilt u
direct
contact?

Een
overlijden
melden?

Een persoonlijke uitvaart
in regio Breda

Gratis
offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids?

Wilt u
direct
contact?

Een persoonlijke uitvaart in regio Breda

Gratis
offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids?

10

jaar ervaring

1 adres

voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding

2

vertrouwde gezichten

5-sterren

reviews op Google

10 jaar ervaring

1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding

2 vertrouwde gezichten

5-sterren reviews op Google

WERKGEBIEDEN  > Regio Breda

Rust en ruimte om goed afscheid te nemen

Tom van Dijk Uitvaarten verzorgt met liefde voor u een uitvaart in Breda zelf, in Etten-Leur, Oosterhout of elders in de regio Breda. In de moeilijke periode rondom een overlijden ondersteunen wij u met persoonlijke aandacht, oprechte zorg en betrokkenheid.

Wilt u dat uw dierbare zo lang mogelijk thuis blijft óf kiest u liever voor een opbaring bij een uitvaartcentrum bij u in de buurt, zoals ‘Het Huis van Afscheid’ in Breda? Een belangrijke eerste keuze, want goed afscheid kunnen nemen is erg belangrijk.

Voor het regelen van de begrafenis of crematie nemen wij graag de tijd, om samen met u de wensen ten aanzien van de begrafenis of crematie te bespreken. Bij ons hoeven namelijk niet alle keuzes meteen in één dag genomen te worden.

In de korte videopresentatie hieronder stelt uitvaartverzorger Tom van Dijk zich graag aan u voor en licht hij onze werkwijze toe.

Kiest u voor begraven of cremeren? In Breda of daarbuiten?

Tijdens ons eerste gesprek stemmen we de belangrijkste dingen met u af, zoals de keuze voor begraven of cremeren, de uitvaartlocatie, de dag en tijdstip waarop de uitvaart plaatsvindt. Al jaren hebben meer mensen de voorkeur voor cremeren dan voor begraven: ruim 65 procent kiest inmiddels voor een crematie. Het is dan ook de eerste keuze die de nabestaanden na een overlijden maken: wordt het begraven of cremeren?

Uiterlijk 24 uur later ontvangt u van ons een samenvatting van de gemaakte afspraken en een eerste kostenbegroting. Dan heeft u alvast een indicatie van de uitvaartkosten.

De daaropvolgende dagen heeft u nog alle tijd om te bedenken hoe u de uitvaart verder wilt invullen. Uiteraard passen we hier de begroting zo nodig op aan, zodat de te verwachten kosten voor u helder blijven.

Zo werken we de dagen na het overlijden tot aan de uitvaart stap voor stap toe naar een persoonlijk en waardig afscheid van uw dierbare.

Tom van Dijk Uitvaarten kan uiteraard zowel een begrafenis in Breda als een crematie in Breda voor u verzorgen, maar ook daarbuiten. Wij werken hiervoor samen met alle crematoria, kerken en begraafplaatsen in Breda en de wijde omgeving. Daaronder rekenen we ook Prinsenbeek, Etten-Leur, Wagenberg, Terheijden, Teteringen, Dorst, Bavel, Ulvenhout, Chaam, Strijbeek, Galder, Rijsbergen, Zundert, Wernhout en Achtmaal.

Tom en Rob Breda

“Wat zijn de belangrijkste afwegingen bij de keuze tussen begraven of cremeren?

Mensen die kiezen voor begraven doen dat vaak zodat hun nabestaanden later een plek hebben om naartoe te gaan. Dat kan zijn bij begraafpark Zuylen, maar ook op één van de andere begraafplaatsen in Breda, zoals begraafplaats Vogelenzang in het Ginneken, de protestantse begraafplaats De Bieberg aan het mooie gebied Markdal of begraafplaats De Driesprong in Breda-Oost, waar zich een groot aantal Molukse graven bevindt evenals een speciale herdenkingszuil voor de Molukse gemeenschap. Of is natuurbegraven op bijvoorbeeld natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen iets voor u?

Voor een crematie kiezen mensen vaak omdat cremeren doorgaans voordeliger is dan begraven. Bovendien vinden veel mensen het geen prettig idee dat zij hun nabestaanden mogelijk zouden belasten met het regelmatig onderhouden van een graf.

Weten u en uw dierbaren al wat uw uitvaartwensen zijn? Nee? Vraagt u dan eens een exemplaar van onze gratis uitvaartwensengids aan. Daarin worden niet alleen de vele mogelijkheden voor een uitvaart stap voor stap beschreven, maar kunt u meteen ook uw wensen aangeven. Handig om een keer te doen en de uitvaartwensengids bij uw bankpapieren te bewaren. Dan weten uw nabestaanden later welke keuzes te maken.

“Welke mogelijkheden zijn er voor een uitvaart in Breda en regio Breda?”

Vroeger vond de uitvaartdienst doorgaans in de kerk plaats, tegenwoordig is dat meestal bij een crematorium. Zo kunt u in de regio Breda bijvoorbeeld terecht bij Crematorium Zuylen in Breda, met de prachtige aula’s ’t Haagje, De Baronie en Aula Brabant en zelfs een heus Grand Café.

Meestal kiezen mensen voor het crematorium dat het dichtstbij is, maar met de grote verscheidenheid aan stijlen van aula’s tegenwoordig, verdient het zeker ook aanbeveling andere crematoria in de omgeving als optie te bekijken, zoals Yardenhuis van Brabant in Oosterhout, Crematorium Tilburg in Tilburg, Crematorium Zegestede in Roosendaal en Crematorium Essenhof in Dordrecht.

Wanneer u kiest voor een laatste rustplaats bij natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen kunt u een viering houden in hun prachtige afscheidslocatie ‘De Eik’, maar ook buiten in de boskapel.

Overigens kan een uitvaart op vrijwel elk locatie gehouden worden, variërend van het NAC-stadion in Breda tot bij u thuis in de tuin. Dus mocht uw dierbare ‘iets’ hebben met een specifieke locatie (een café, theater of sportvereniging), laat het ons gerust weten. Zo worden in Breda en omgeving bijvoorbeeld regelmatig uitvaarten gehouden bij Ingenhousz en De Avenue in Breda, Het Witte Kerkje in Terheijden, Het Turfschip in Etten-Leur en Koetshuis Anneville in Ulvenhout. Welke locatie voor u het meest in aanmerking komt is met name afhankelijk van de door u gewenste sfeer en omgeving, de grootte van het gezelschap dat u verwacht en van het beschikbare budget. Wij denken graag met u mee over wat voor u de meest geschikte locatie voor de uitvaart kan zijn. Bel ons gerust: 076 – 5555 444.

“Wat zijn de kosten van een uitvaart in Breda?”

Iedere uitvaart is uniek. Daarom zijn ook de kosten van een uitvaart in Breda of omgeving vooral afhankelijk van de wensen van u en uw overleden dierbare. Een reëel bedrag noemen waaraan u zou kunnen denken, is dan ook bijna niet mogelijk.

Wanneer het overlijden daar is en wij bij u langs komen om de uitvaart te regelen, ontvangt u binnen 24 uur van ons een transparant kostenoverzicht. Hierin vindt u, naast een bedrag voor onze begeleiding, alle posten terug waarvoor u heeft gekozen, zoals de uitvaartkist, het rouwdrukwerk, bloemen, de locatie van de afscheidsdienst en eventuele condoleance, maar ook de crematie of begrafenis.

Wilt u toch graag vooraf al weten waar u qua kosten van een uitvaart in Breda aan moet denken? Dan kunt u het beste een afspraak met ons maken voor een persoonlijk gesprek. Daarbij brengen wij vrijblijvend uw uitvaartwensen in kaart en maken aan de hand daarvan een nauwkeurige inschatting van de te verwachten uitvaartkosten. Uiteraard kunt u ook eerst zelf uw uitvaartwensen op een rij zetten en hiervoor een gratis uitvaartwensengids aanvragen om in te vullen. En wanneer u toch alvast een eerste globale indicatie van de uitvaartkosten wilt hebben, kunt u bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen.

“Kan ik met een uitvaartverzekering ook bij jullie terecht?”

Ja, ongeacht waar u verzekerd bent, bij DELA, Monuta, Yarden, a.s.r. of elders, u kunt zelf een uitvaartondernemer kiezen. Wij zijn onafhankelijk en werken met elke verzekeringsmaatschappij.

Dus, met of zonder uitvaartverzekering, u kunt altijd bij Tom van Dijk Uitvaarten terecht en ons dag en nacht bellen om een overlijden door te geven. In overleg met u zullen wij het overlijden vervolgens bij uw verzekeringsmaatschappij melden en zorgen voor uitkering van de polis.

“Wat moet ik doen direct na het overlijden?” 

“Waarin onderscheiden jullie je van andere uitvaartbedrijven?”

Wij zijn met z’n tweeën en begeleiden beiden, op gepassioneerde en persoonlijke wijze, nabestaanden van begin tot eind bij een uitvaart. Tom adviseert en ondersteunt u bij het maken van vele keuzes in de moeilijke periode rondom een overlijden en regelt dat op de dag van de uitvaart zelf alles vlekkeloos verloopt. Rob begeleidt u vooral bij de inhoud van het afscheid en gaat deze op een persoonlijke en warme manier voor.

Samen met u zorgen wij dat uw dierbare een mooi en waardig afscheid krijgt, waar u achteraf met een goed gevoel op terug kijkt.

Wat families over ons zeggen

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Offerte
aanvragen?

Lees ervaringen
van anderen

Tom van Dijk Uitvaarten
Onze werkwijze
Tom van Dijk Uitvaarten | Breda | Tom van Dijk en Rob van Tilburg
(Aankomend) overlijden
Tom van Dijk Uitvaarten_aankomend overlijden
Tom van Dijk
Tom van Dijk Uitvaarten_Tom van Dijk_Wie is Tom van Dijk