Tom van Dijk Uitvaarten – Ritueelbegeleiding bij afscheid

Bel bij overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Breda:
Oosterhout:
Waalwijk:

Bel bij overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Breda:
Oosterhout:
Waalwijk:

Ritueelbegeleider Rob van Tilburg

OVER ONS  > Ritueelbegeleiding bij afscheid
Logo Tom van Dijk beeldmerk
Tom van Dijk Uitvaarten | Rob van Tilburg - ritueelbegeleider bij afscheid

“Wie is Rob van Tilburg?”

Mijn naam is Rob van Tilburg. Ik ben trotse vader van 3 kinderen (Anouck, Daan en Jasmijn), geboren in Tilburg (1971) en sinds april 2021 woonachtig in hartje centrum van Breda.

Ritueelbegeleiding Tom van Dijk Uitvaarten
Tom van Dijk Uitvaarten afscheid nemen

Ritueelbegeleiding bij afscheid

De eerste 15 jaar van mijn loopbaan heb ik als marketing manager/directeur in het bedrijfsleven gewerkt. Totdat ik merkte dat ik wat anders wilde: werk met meer diepgang.

In 2013 kwam ik in aanraking met de uitvaartbranche en ben ik de opleiding tot ritueelbegeleider bij ‘Het Moment’ in Amersfoort gaan volgen. Sinds december van datzelfde jaar werk ik als ritueelbegeleider bij afscheid en begeleid ik nabestaanden bij het inhoud en vorm geven aan een persoonlijk, waardig en warm afscheid. Eerst als zelfstandig ondernemer voor alle grote uitvaartbedrijven in Noord-Brabant, later in dienst van Monuta Tom van Dijk en sinds juli 2021 als vennoot van Tom van Dijk Uitvaarten.

21_Tom van Dijk Uitvaarten_Ritueelbegleiding bij afscheid_samen zoeken

Met een lach en een traan

Ik ervaar het als een groot voorrecht om nabestaanden in de kwetsbare periode na het verlies van een dierbare te mogen begeleiden. Samen zoeken we naar de juiste woorden, beelden, rituelen en muziek om iemands leven te vieren en vervolgens op passende wijze afscheid te nemen. Vandaar ook dat ik het meestal een ‘afscheidsviering’ noem. Deze gaat vaak gepaard met een lach en een traan. 

Warm en persoonlijk

De waardering die ik na afloop als ritueelbegeleider krijg van zowel de familie als de aanwezigen bij de afscheidsviering, maakt het werk zo enorm dankbaar om te doen. Het grootste compliment dat ik kan krijgen is, wanneer een bezoeker na afloop van de viering vraagt of ik familie ben van de overledene, omdat het zo warm en persoonlijk was.

Het krijgen van een compliment na een afscheidsviering is overigens vooral voor de familie belangrijk. Het was namelijk het laatste wat zij voor hun dierbare konden doen. Een compliment dat zij hier vervolgens voor krijgen, geeft aan dat ze het goed hebben gedaan.

Lees ook het nieuwsbericht met 9 goede redenen om gebruik te maken van een ritueelbegeleider.

Wat families over ons zeggen

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Offerte
aanvragen?

Lees ervaringen
van anderen

Tom van Dijk Uitvaarten
Onze visie
Tom van Dijk Uitvaarten_Onze visie
De uitvaart
Tom van Dijk UItvaarten_De uitvaart
Tom van Dijk
Tom van Dijk Uitvaarten_Tom van Dijk_Wie is Tom van Dijk