Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Ritueelbegeleider Rob van Tilburg

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

Ritueelbegeleider Rob van Tilburg

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

ruim 10

jaar ervaring

1 adres

voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding

2

vertrouwde gezichten

ruim 10 jaar ervaring

1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding

2 vertrouwde gezichten

OVER ONS  > Ritueelbegeleiding bij afscheid
Logo Tom van Dijk beeldmerk
Tom van Dijk Uitvaarten | Rob van Tilburg - ritueelbegeleider bij afscheid

Ritueelbegeleiding bij afscheid

Bij Tom van Dijk Uitvaarten kunt u bij het inhoud en vormgeven van de uitvaartdienst voor een begrafenis of crematie in Tilburg, Breda of Oosterhout begeleid worden door Rob van Tilburg. Hij is een professionele ritueelbegeleider bij afscheid mét ruime ervaring om u te helpen de uitvaartdienst volledig naar uw wens in te vullen.

Ritueelbegeleiding Tom van Dijk Uitvaarten

“Wie is ritueelbegeleider Rob van Tilburg?”

Mijn naam is Rob van Tilburg. Ik ben trotse vader van 3 kinderen (Anouck, Daan en Jasmijn), geboren in Tilburg (1971) en sinds april 2021 woonachtig in hartje centrum van Breda.

De eerste 15 jaar van mijn loopbaan heb ik als marketing manager/directeur in het bedrijfsleven gewerkt. Totdat ik merkte dat ik wat anders wilde: werk met meer diepgang.

In 2013 kwam ik in aanraking met de uitvaartbranche en ben ik de opleiding tot ritueelbegeleider bij afscheid bij ‘Het Moment’ in Amersfoort gaan volgen. Sinds december van datzelfde jaar werk ik als ritueelbegeleider en begeleid ik nabestaanden bij het inhoud en vorm geven aan een persoonlijk, waardig en warm afscheid. Eerst als zelfstandig ondernemer voor alle grote uitvaartbedrijven in Noord-Brabant, later in dienst van Monuta Tom van Dijk en sinds juli 2021 verzorg ik de ritueelbegeleiding als vennoot van Tom van Dijk Uitvaarten.

21_Tom van Dijk Uitvaarten_Ritueelbegleiding bij afscheid_samen zoeken

Een afscheidsviering met een lach en een traan

Ik ervaar het als een groot voorrecht om als ritueelbegeleider nabestaanden in de kwetsbare periode na het verlies van een dierbare bij te mogen staan. Samen zoeken we naar de juiste woorden, beelden, rituelen en muziek om iemands leven te vieren en vervolgens op passende wijze afscheid te nemen. Vandaar ook dat ik het meestal een ‘afscheidsviering’ noem. Deze gaat vaak gepaard met een lach en een traan.

Tijdens de afscheidsviering heet ik iedereen welkom, nodig ik de sprekers uit, maar kan ik ook uw verhaal vertellen als u het zelf lastig vindt om tijdens de viering te spreken. Ik kan u helpen met het uitzoeken van gedichten en eventueel de tekst voor een gedachtenisprentje schrijven. Verder kan ik voor u foto’s inscannen en een of meerdere fotopresentaties maken. Bovendien zorg ik ervoor dat beeld, geluid en een duidelijk draaiboek tijdig en op de juiste wijze aangeleverd worden bij de uitvaartlocatie, zodat op de dag van de uitvaart alles vlekkeloos verloopt.

 

Warme en persoonlijke ritueelbegeleiding

De waardering die ik als ritueelbegeleider na afloop van een uitvaart krijg, van zowel de familie als de aanwezigen bij de afscheidsviering, maakt het werk enorm dankbaar. Het grootste compliment dat ik kan krijgen, is wanneer een bezoeker na afloop van de viering vraagt of ik familie ben van de overledene, omdat het zo warm en persoonlijk was.

Het krijgen van een compliment na een afscheidsviering is overigens vooral voor de familie heel fijn. Het was namelijk het laatste wat zij voor hun dierbare konden doen. Een compliment dat zij hier vervolgens voor krijgen, geeft aan dat ze het goed hebben gedaan.

Lees ook het nieuwsbericht met 9 goede redenen om gebruik te maken van een ritueelbegeleider.

Wat families over ons zeggen

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Offerte
aanvragen?

Lees ervaringen
van anderen

Tom van Dijk Uitvaarten
Onze visie
Tom van Dijk Uitvaarten_Onze visie
De uitvaart
Tom van Dijk UItvaarten_De uitvaart
Tom van Dijk
Tom van Dijk Uitvaarten_Tom van Dijk_Wie is Tom van Dijk