Tom van Dijk Uitvaarten – Uniek afscheid in regio Oosterhout

Bel bij overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Breda:
Oosterhout:
Waalwijk:

Bel bij overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Breda:
Oosterhout:
Waalwijk:

Een crematie of begrafenis in Oosterhout e.o.

WERKGEBIEDEN  > Regio Oosterhout

Een unieke uitvaart regelen in Oosterhout of Dongen

Wanneer een dierbare overlijdt komt er ineens veel op u af. In een korte tijd moet van alles geregeld en besloten worden. In de moeilijke periode rondom een overlijden is het dan ook belangrijk dat u kunt steunen op de kennis en ervaring van een betrokken uitvaartverzorger. Tom van Dijk Uitvaarten verzorgt met liefde voor u een uitvaart in Oosterhout of omgeving.

Wij nemen ook de tijd voor u. Tijdens het regelen van de begrafenis of crematie bespreken wij rustig al uw wensen ten aanzien van de begrafenis of crematie. Daarbij hoeven niet alle beslissingen meteen de eerste dag genomen te worden. Ook de dagen erna is daar nog alle ruimte voor. Wij begeleiden u daarbij stap voor stap.

Bij het eerste gesprek is het vooral belangrijk te bepalen of u kiest voor begraven of cremeren en waar en wanneer u de uitvaart wilt houden. Alle keuzes die u tijdens het regelen van de uitvaart maakt zetten wij voor u op papier en ontvangt u uiterlijk binnen 24 uur samen met een eerste kostenbegroting, zodat u zo snel mogelijk weet waar u aan toe bent.

Wanneer u de dagen daarna dingen bedenkt die u nog wilt toevoegen of wijzigen, krijgt u van ons gewoon een aangepaste begroting. Zo houdt u zicht op de gemaakte afspraken en de te verwachten uitvaartkosten. Die transparantie is belangrijk en bieden wij u graag.

“Kiest u voor begraven of cremeren? In Oosterhout, Dongen of elders?”

Inmiddels kiest twee derde van alle mensen voor cremeren in plaats van begraven. Een crematie in Oosterhout of een begrafenis in Oosterhout, wij kunnen uiteraard beiden voor u regelen.

Als onafhankelijke uitvaartonderneming is Tom van Dijk Uitvaarten niet gebonden aan afspraken met verzekeraars en uitvaartcentra. U bepaalt zelf welk crematorium, welke kerk of begraafplaats in Oosterhout, Den Hout, Made, Drimmelen, Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Raamsdonk, Oosteind, ’s Gravenmoer of Dongen u kiest.

“Hoe kan ik het beste kiezen voor begraven of cremeren?

Een belangrijke reden voor nabestaanden om te kiezen voor begraven is dat ze dan altijd een plek hebben om naartoe te kunnen gaan om de overledene te bezoeken. Dat kan bijvoorbeeld zijn bij begraafplaats Leijsenakkers of de Protestantse begraafplaats in Oosterhout, maar ook kerkhof OLV Hemelvaart in Raamsdonksveer en begraafplaats De Kremer in Dongen. Of wat dacht u van natuurbegraven op natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen?

Omdat cremeren goedkoper is dan begraven, kiezen veel mensen daarvoor. Wat ook mee kan spelen is dat uw dierbare het rust geeft dat u geen graf hoeft bij te houden.

Heeft u uw uitvaartwensen al eens op papier gezet? Het is namelijk wel aan te raden dat te doen. U neemt uw toekomstige nabestaanden er namelijk heel wat zorgen mee uit handen. Vraag nu een exemplaar aan van onze gratis uitvaartwensengids. Hierin leest u wat er tegenwoordig zoal mogelijk is op uitvaartgebied en kunt u meteen ook aangeven wat uw wensen zijn of wat u aan uw nabestaanden overlaat.

Wanneer u de ingevulde uitvaartwensengids bewaart bij uw bank- en verzekeringspapieren, kunnen uw nabestaanden wanneer het moment daar is deze raadplegen en de juiste keuzes maken.

“Welke mogelijkheden zijn er voor een uitvaart in Oosterhout en omgeving?”

Waar van oudsher de uitvaart werd gehouden in de plaatselijke kerk, is dat tegenwoordig meestal in de aula van een crematorium. Oosterhout heeft sinds 2015 met het Yardenhuis van Brabant haar eigen crematorium, maar uiteraard kunt u ook kiezen voor een ander crematorium, zoals Crematorium Zuylen in Breda, Crematorium Essenhof in Dordrecht, Crematorium Tilburg in Tilburg of Crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk. Vaak kiezen mensen voor het dichtstbijzijnde crematorium, maar ook de omgeving, sfeer of simpelweg beschikbaarheid van ruimte op de dag van uw voorkeur kan bepalend zijn voor uw keuze.

Een uitvaart hoeft trouwens niet in een kerk of crematorium plaats te vinden. In principe kan dat op nagenoeg elke locatie. Wat dacht u bijvoorbeeld van een monumentaal pand als de voormalige pottenbakkerij De Schelleboom in Oosterhout? Kiest u voor een laatste rustplaats in de natuur, dan kunt u op natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen een afscheid houden in ‘De Eik’ of buiten in de boskapel, echt midden in natuur. Of misschien vindt u het juist wel bijzonder en vertrouwd om in eigen huis of tuin stil te staan bij het leven van uw dierbare? Belangrijkste is een locatie te kiezen waar u afscheid kunt nemen op een manier die bij de overledene en bij u past. Wij denken daarin graag met u mee.

“Wat zijn de kosten van een uitvaart in de regio Oosterhout?”

Ieder mens is bijzonder en verdient een uniek afscheid. Net zoals iedere uitvaart anders is, geldt dat ook voor de kosten die ermee gepaard gaan. De hoogte van uitvaartkosten wordt daarom voornamelijk bepaald door de keuzes die u maakt. Een goede indicatie geven van de kosten van een uitvaart in Oosterhout of omgeving is daarom ook niet mogelijk zonder nadere informatie over de wensen van u of uw dierbare.

Wanneer iemand overlijdt, komen wij nog dezelfde dag of een dag later bij u langs om de uitvaart te regelen. Uiterlijk 24 uur na dit eerste gesprek krijgt u een transparant kostenoverzicht van ons. Daarin komen alle keuzes die u heeft gemaakt terug, variërend van de kist en bloemen tot de begrafenis of crematie en condoleance, plus een bedrag voor onze begeleiding.

Wij begrijpen als geen ander dat u echter al eerder wilt weten waar u aan toe bent en wat een uitvaart in Oosterhout mogelijk zou kunnen kosten. Daarom bieden wij u graag gratis en vrijblijvend aan met ons in gesprek te gaan. Tijdens zo’n persoonlijk voorgesprek inventariseren wij eerst uw uitvaartwensen, zetten deze vervolgens voor u op papier en maken op basis daarvan een nauwkeurige begroting van de uitvaartkosten.

Wilt u liever eerst zelf eens rustig nadenken over uw uitvaartwensen, kunt u een gratis uitvaartwensengids bij ons aanvragen. En mocht u toch graag een eerste globale indicatie van de uitvaartkosten willen ontvangen, kunt u door een kort formulier in te vullen  een vrijblijvende offerte aanvragen.

“Kan ik met een
uitvaartverzekering ook
bij jullie terecht?”

Ja, ongeacht waar u verzekerd bent kunt u zelf een uitvaartondernemer kiezen. Wij zijn onafhankelijk en werken met elke verzekeringsmaatschappij. Dus, met of zonder uitvaartverzekering, u kunt altijd bij Tom van Dijk Uitvaarten terecht en ons dag en nacht bellen om een overlijden door te geven. In overleg met u zullen wij het overlijden vervolgens bij uw verzekeringsmaatschappij melden en zorgen voor uitkering van de polis.

“Wat moet ik doen direct na het overlijden?” 

“Welke Coronamaatregelen gelden momenteel voor een uitvaart?”

De maatregelen ter bestrijding van het Corona-virus hebben voor iedereen een grote invloed op het leven van alle dag. Ook binnen de uitvaartbranche gelden maatregelen waarmee we rekening dienen te houden. Desondanks is het heel goed mogelijk om een warm en waardevol afscheid te organiseren. Klik hieronder voor een actueel overzicht van de maatregelen die op dit moment gelden voor een uitvaart.

Wat families over ons zeggen

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Offerte
aanvragen?

Lees ervaringen
van anderen

Tom van Dijk Uitvaarten
Onze werkwijze
Tom van Dijk Uitvaarten | Breda | Tom van Dijk en Rob van Tilburg
(Aankomend) overlijden
Tom van Dijk Uitvaarten_aankomend overlijden
Tom van Dijk
Tom van Dijk Uitvaarten_Tom van Dijk_Wie is Tom van Dijk