Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Wilt u
direct
contact?

Een
overlijden
melden?

Een begrafenis of crematie
in Oosterhout of omgeving

Gratis
offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids?

Wilt u
direct
contact?

Een begrafenis of crematie in Oosterhout of omgeving

Gratis
offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids?

ruim 10

jaar ervaring

1 adres

voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding

2

vertrouwde gezichten

ruim 10 jaar ervaring

1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding

2 vertrouwde gezichten

WERKGEBIEDEN  > Regio Oosterhout

Een unieke begrafenis of crematie in Oosterhout of Dongen

Tom van Dijk Uitvaarten begeleidt u bij het organiseren van een begrafenis of crematie van een dierbare in Oosterhout, Dongen of Breda en het maken van alle keuzes met persoonlijke aandacht, oprechte zorg en betrokkenheid.

Wanneer een dierbare overlijdt, komt er ineens veel op u af. In korte tijd moet van alles geregeld en besloten worden. Daarom is het in de moeilijke periode rondom een overlijden belangrijk dat u kunt steunen op de kennis en ervaring van een betrokken uitvaartverzorger.

Wij verzorgen met liefde voor u een begrafenis of crematie in Oosterhout of omgeving en nemen daarbij de tijd voor u. Tijdens het regelen van de begrafenis of crematie bespreken wij rustig al uw wensen. U hoeft hierbij niet alle beslissingen over de uitvaart in Oosterhout of Dongen meteen op de eerste dag te nemen. De dagen daarna is daar nog voldoende ruimte voor. Wij begeleiden u hierbij stap voor stap.

De keuze voor een crematie of begrafenis in Oosterhout en omgeving

Bij het eerste gesprek is het vooral belangrijk om te kiezen tussen begraven of cremeren en waar en wanneer de uitvaart in Oosterhout of Dongen plaatsvindt. Tegenwoordig kiest ongeveer twee derde van de mensen voor een crematie en niet voor een begrafenis. Echter, of u nu een crematie in Oosterhout wil, een begrafenis in Dongen of een begrafenis in Oosterhout, wij kunnen het voor u regelen.

Als onafhankelijke begrafenisondernemer is Tom van Dijk Uitvaarten niet gebonden aan afspraken met verzekeraars of uitvaartcentra. U bent dus vrij om een crematorium, kerk of begraafplaats te kiezen voor de uitvaart in Oosterhout en omgeving. Ook voor een crematie in Dongen, Den Hout, Made, Drimmelen, Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Raamsdonk, Oosteind en ’s Gravenmoer staan wij u graag bij.

Na het eerste gesprek zetten we alle door u gemaakte keuzes op papier. U ontvangt dit overzicht binnen 24 uur samen met een begroting van de kosten voor de crematie of begrafenis. Zo weet u zo snel mogelijk waar u aan toe bent. Wanneer u de dagen daarna dingen bedenkt die u nog wilt toevoegen of wijzigen, krijgt u van ons een aangepaste begroting voor de uitvaart in Oosterhout of Dongen. Zo houdt u zicht op de gemaakte afspraken en de te verwachten uitvaartkosten. Deze transparantie bieden vinden wij erg belangrijk.

“Wat zijn de afwegingen om te kiezen voor een begrafenis of crematie?”

Een belangrijke reden voor nabestaanden om te kiezen voor begraven is dat ze dan altijd een plek hebben om naartoe te kunnen gaan om de overledene te bezoeken. Dat kan bijvoorbeeld zijn bij begraafplaats Leijsenakkers of de Protestantse begraafplaats in Oosterhout, maar ook kerkhof OLV Hemelvaart in Raamsdonksveer en begraafplaats De Kremer in Dongen. Of wat dacht u van natuurbegraven op natuurbegraafplaats Huis ter Heide in De Moer of De Hoevens in Alphen?

Omdat cremeren goedkoper is dan begraven, kiezen veel mensen daarvoor. Wat ook mee kan spelen is dat uw dierbare het rust geeft dat u bij een crematie geen graf hoeft bij te houden. Dit hoeft overigens ook bij natuurbegraven niet.

Mocht u uw keuze voor begraven of cremeren inmiddels gemaakt hebben, is het verstandig om dit, samen met uw andere uitvaartwensen, op papier te zetten. U neemt uw toekomstige nabestaanden hiermee namelijk heel wat zorgen uit handen. Vraag daarom nu een gratis exemplaar van onze uitvaartwensengids aan. Hierin leest u wat er tegenwoordig zoal mogelijk is op uitvaartgebied en kunt u meteen ook aangeven wat uw wensen zijn of wat u aan uw nabestaanden overlaat. Wanneer u de ingevulde uitvaartwensengids vervolgens bewaart bij uw bank- en verzekeringspapieren, kunnen uw nabestaanden wanneer het moment daar is deze raadplegen en de juiste keuzes maken.

“Welke mogelijkheden zijn er voor een uitvaart in Oosterhout of Dongen?”

Waar van oudsher de uitvaart werd gehouden in de plaatselijke kerk, is dat tegenwoordig meestal in de aula van een crematorium. Oosterhout heeft sinds 2015 met het Huis van Brabant (DELA) haar eigen crematorium, maar uiteraard kunt u ook kiezen voor een ander crematorium, zoals Crematorium Zuylen in Breda, Crematorium Essenhof in Dordrecht, Crematorium Tilburg in Tilburg of Crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk. Vaak kiezen mensen voor het dichtstbijzijnde crematorium, maar ook de omgeving, sfeer of simpelweg beschikbaarheid van ruimte op de dag van uw voorkeur kan bepalend zijn voor uw keuze.

Een uitvaart hoeft trouwens niet in een crematorium of kerk plaats te vinden. In principe kan dat op nagenoeg elke locatie. Wat dacht u bijvoorbeeld van een uitvaart in een monumentaal pand als de voormalige pottenbakkerij De Schelleboom in Oosterhout? Kiest u voor een laatste rustplaats in de natuur, dan kunt u op natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen een afscheid houden in ‘De Eik’ of buiten in de boskapel, echt midden in natuur. Of misschien vindt u het juist wel bijzonder en vertrouwd om in eigen huis of tuin stil te staan bij het leven van uw dierbare? Belangrijkste is een locatie te kiezen waar u afscheid kunt nemen op een manier die bij de overledene en bij u past. Wij denken daarin graag met u mee. Dus, bel ons gerust: 0162-555 444.

“Wat zijn de kosten van een uitvaart in Oosterhout en omgeving?”

Ieder mens is bijzonder en verdient een uniek afscheid. Net zoals iedere uitvaart anders is, geldt dat ook voor de kosten die ermee gepaard gaan. De hoogte van uitvaartkosten wordt daarom voornamelijk bepaald door de keuzes die u maakt. Een goede indicatie geven van de kosten van een uitvaart in Oosterhout of omgeving is daarom ook niet mogelijk zonder nadere informatie over de wensen van u of uw dierbare.

Wanneer iemand overlijdt, komen wij nog dezelfde dag of een dag later bij u langs om de uitvaart te regelen. Uiterlijk 24 uur na dit eerste gesprek krijgt u een transparant kostenoverzicht van ons. Daarin komen alle keuzes die u heeft gemaakt terug, variërend van de kist en bloemen tot de begrafenis of crematie en condoleance, plus een bedrag voor onze begeleiding.

Wij begrijpen als geen ander dat u echter al eerder wilt weten waar u aan toe bent en wat een uitvaart in Oosterhout of Dongen mogelijk zou kunnen kosten. Daarom bieden wij u graag gratis en vrijblijvend aan met ons in gesprek te gaan. Tijdens zo’n persoonlijk voorgesprek inventariseren wij eerst uw uitvaartwensen, zetten deze vervolgens voor u op papier en maken op basis daarvan een nauwkeurige begroting van de uitvaartkosten. Heeft u hierin interesse? Laat het ons weten en neem vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u liever eerst zelf eens rustig nadenken over uw uitvaartwensen, kunt u een gratis uitvaartwensengids bij ons aanvragen. En mocht u toch graag een eerste globale indicatie van de uitvaartkosten willen ontvangen, kunt u door een kort formulier in te vullen  een vrijblijvende offerte aanvragen.

“Kan ik met een uitvaartverzekering ook bij jullie terecht?”

Ja, ongeacht waar u verzekerd bent, bij DELA, Monuta, a.s.r. of elders, u kunt zelf een uitvaartondernemer kiezen. Wij zijn onafhankelijk en werken met elke verzekeringsmaatschappij.

Dus, met of zonder uitvaartverzekering, u kunt altijd bij Tom van Dijk Uitvaarten terecht en ons dag en nacht bellen om een overlijden door te geven. In overleg met u zullen wij het overlijden vervolgens bij uw verzekeringsmaatschappij melden en zorgen voor uitkering van de polis.

“Wat moet ik doen direct na het overlijden?” 

“Waarin onderscheiden jullie je van andere uitvaartbedrijven?”

Wij zijn met z’n tweeën en begeleiden beiden, op gepassioneerde en persoonlijke wijze, nabestaanden van begin tot eind bij een uitvaart. Tom adviseert en ondersteunt u bij het maken van vele keuzes in de moeilijke periode rondom een overlijden en regelt dat op de dag van de uitvaart zelf alles vlekkeloos verloopt. Rob begeleidt u vooral bij de inhoud van het afscheid en gaat deze op een persoonlijke en warme manier voor.

Samen met u zorgen wij dat uw dierbare een mooi en waardig afscheid krijgt, waar u achteraf met een goed gevoel op terug kijkt.

Wat families over ons zeggen

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Offerte
aanvragen?

Lees ervaringen
van anderen

Tom van Dijk Uitvaarten
Onze werkwijze
Tom van Dijk Uitvaarten | Breda | Tom van Dijk en Rob van Tilburg
(Aankomend) overlijden
Tom van Dijk Uitvaarten_aankomend overlijden
Tom van Dijk
Tom van Dijk Uitvaarten_Tom van Dijk_Wie is Tom van Dijk