Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

(Aankomend) overlijden melden?

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

(Aankomend)
overlijden melden

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

10

jaar ervaring

1 adres

voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding

2

vertrouwde gezichten

5-sterren

reviews op Google

10 jaar ervaring

1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding

2 vertrouwde gezichten

5-sterren reviews op Google

“Wat te doen bij een overlijden in de regio Tilburg, Breda of Oosterhout?”

Bij een overlijden komt veel kijken. Terwijl u wellicht het liefst de tijd even stil zou willen zetten, moeten er juist op dat moment in korte tijd veel beslissingen genomen worden. Gelukkig hoeft niet alles in één dag geregeld en gedaan te worden. Wij nemen samen met u de tijd hiervoor.

Hieronder vindt u stapsgewijs wat te doen wanneer het overlijden daar is.

Stap 1: Bel de huisarts

Als uw dierbare is overleden, belt u eerst de (dienstdoende) huisarts of de huisartsenpost om het overlijden officieel vast te laten stellen. Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum is dit niet nodig en wordt de arts automatisch geïnformeerd.

De arts stelt vervolgens een verklaring van overlijden op.

Bedenkt u intussen of u wilt dat uw dierbare thuis wordt opgebaard of liever in een uitvaartcentrum naar keuze.

Stap 2: Bel Tom van Dijk Uitvaarten

Daarna kunt u ons bellen. Wij zijn 24 uur per dag te bereiken op 013 – 88 88 444.

Telefonisch zullen wij u eerst een paar vragen stellen. Daarna kunnen wij uw dierbare ophalen en/of verzorgen. U en eventuele andere gezins- of familieleden mogen daarbij aanwezig zijn en zelfs -wanneer u dat wilt- helpen.

Afhankelijk van uw keuze voor het afscheid nemen treffen wij vervolgens de nodige voorbereidingen voor een opbaring thuis of brengen wij uw dierbare naar de opbaarlocatie die u wilt.

Tenslotte maken we graag een afspraak met u om op een later moment, bij u thuis of elders, in alle rust persoonlijk met u de uitvaart in regio Tilburg, Breda, Oosterhout of daarbuiten te regelen.

Stap 3: Het volgende kunt u intussen alvast opzoeken en klaarleggen:

  • De kleding waarvan u wilt dat de overledene deze aan heeft na de verzorging (schoenen mag, maar is niet nodig);
  • Paspoort of een ander identiteitsbewijs;
  • Polis(sen) van eventuele uitvaartverzekeringen. Met of zonder een uitvaartverzekering, u kunt altijd bij ons terecht.
  • Een adressenlijst voor het versturen van eventuele rouwkaarten. Denk ook aan e-mailadressen of het gebruik van social media (zoals Facebook of WhatsApp) indien postadressen onbekend zijn;
  • De ingevulde uitvaartwensengids van Tom van Dijk Uitvaarten of een ander uitvaartwensenformulier (indien aanwezig). Tip: vaak bewaren mensen hun uitvaartwensen bij de bank- en verzekeringspapieren.
    Controleer ook of er een testament of een wilsbeschikking is. Ook hier kunnen uitvaartwensen in beschreven staan.


Mochten wij bij leven al een gesprek over de uitvaartwensen van uw dierbare hebben gevoerd, nemen wij de informatie die we daarbij hebben gekregen uiteraard zelf mee naar het regelgesprek om als leidraad te hanteren.

Overlijden in of repatriëring naar het buitenland

Verblijft uw dierbare in het buitenland en komt hij/zij daar te overlijden? Of bent u samen op vakantie wanneer uw reisgenoot plots overlijdt? Of wilt u een overledene juist van Nederland naar een ander land laten repatriëren, bijvoorbeeld naar het vaderland? Lees dan ‘Overlijden in buitenland/repatriëring’.

“Wat kan ik nú alvast regelen voor een aankomend overlijden?”

Wanneer iemand ongeneeslijk ziek is, kan hij of zij, maar ook de omgeving de behoefte voelen om alvast samen eens stil te staan bij de uitvaart en soms zelfs alles al te regelen. De wetenschap dat de nabestaanden niet achter blijven met moeilijke keuzes en hen zorgen uit handen worden genomen kan namelijk enorm belangrijk voor iemand zijn om los te laten.

Tom van Dijk Uitvaarten heeft hiervoor een eigen uitvaartwensengids ontwikkeld die iemand zelf of samen met zijn of haar dierbaren kan invullen. Daarbij passeren stap voor stap alle belangrijke te maken keuzes de revue. Ook is het mogelijk om uitvaartwensen tijdens een persoonlijk gesprek met Tom van Dijk Uitvaarten door te nemen en vast te leggen én meteen een indicatie te krijgen van de kosten van de uitvaart.

Wilt u een exemplaar van onze gratis uitvaartwensengids ontvangen? Vraag deze dan nu hier aan.
Wilt u liever meteen een afspraak maken voor een vrijblijvend persoonlijk uitvaartwensengesprek? Neem dan gerust contact met ons op.

“Wat zijn de kosten van een uitvaart?”

Ieder mens is bijzonder en verdient een uniek afscheid. Omdat iedere uitvaart anders is, zijn de kosten dat ook. De hoogte ervan is afhankelijk van uw wensen én van de creativiteit van de uitvaartverzorger. Tom van Dijk Uitvaarten beschikt over die creativiteit, over ruime ervaring en kennis van alle uitvaartmogelijkheden, waardoor wij binnen ieders budget een mooie, passende en waardige uitvaart kunnen realiseren.

“Kan ik met een
uitvaartverzekering ook
bij jullie terecht?”

Ja, ongeacht waar u verzekerd bent kunt u zelf een uitvaartondernemer kiezen. Wij zijn onafhankelijk en werken met elke verzekeringsmaatschappij. Dus, met of zonder uitvaartverzekering, u kunt altijd bij Tom van Dijk Uitvaarten terecht en ons dag en nacht bellen om een overlijden door te geven. In overleg met u zullen wij het overlijden vervolgens bij uw verzekeringsmaatschappij melden en zorgen voor uitkering van de polis.

“Welke Coronamaatregelen gelden momenteel voor een uitvaart?”

Afhankelijk van het aantal besmettingen en de druk op de zorg worden de coronamaatregelen door het kabinet aangescherpt of juist versoepeld. De consequenties hiervan voor een uitvaart veranderen dan ook regelmatig. 
Uiteraard zorgen wij dat we te alle tijden op de hoogte zijn van de actuele maatregelen. 

Wilt u zelf lezen wat de huidige coronamaatregelen zijn die gelden voor een uitvaart en/of condoleance na afloop, klik dan op de button hieronder.

Wat families over ons zeggen

Offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Lees ervaringen
van anderen

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Tom van Dijk Uitvaarten
Vooraf regelen
Tom van Dijk Uitvaarten_Vooraf regelen
Afscheid nemen
Tom van Dijk Uitvaarten_Afscheid nemen
Onze werkwijze
Tom van Dijk Uitvaarten | Breda | Tom van Dijk en Rob van Tilburg