Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Uitvaartdienst

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

Uitvaartdienst

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

10

jaar ervaring

1 adres

voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding

2

vertrouwde gezichten

5-sterren

reviews op Google

10 jaar ervaring

1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding

2 vertrouwde gezichten

5-sterren reviews op Google

“Hoe ziet een uitvaartdienst eruit?”

Het houden van een uitvaartdienst is een manier om afscheid te nemen van een overledene. U kunt deze uitvaartdienst dan ook geheel naar de wensen van de overledene invullen.

Als een familielid, vriend of kennis is overleden, dan is het fijn om op een mooie manier afscheid te kunnen nemen en tegelijkertijd, al is het op bescheiden wijze, zijn of haar leven te vieren. Hoe moeilijk ook, een uitvaartdienst voor een begrafenis of crematie kan daarbij helpen. Het is een manier om het leven van de overledene te gedenken en stil te staan bij de band die iedereen met de overledene had. Maar hoe ziet zo’n uitvaartdienst er eigenlijk uit?

Kinderen tijdens een utivaart | Tom van Dijk Uitvaarten
Tom van Dijk Uitvaarten | live uitvaartmuziek Yvon

Een persoonlijke uitvaartdienst

De uitvaartondernemer zal u helpen bij het invullen van de uitvaartdienst.

Als de overledene lid was van een kerk, dan kan een katholieke uitvaart in de kerk worden gehouden. De dominee of de priester kan de kerkdienst voor de uitvaart samen met u en de andere nabestaanden invullen. De kosten voor een kerkdienst voor de uitvaart verschillen per kerk.

Maar ook als de overledene niet naar de kerk ging, kunt u met een uitvaartdienst aan iedereen de gelegenheid geven om afscheid te nemen. Door persoonlijke verhalen van de sprekers, foto’s uit het leven van de overledene en zijn of haar lievelingsmuziek maakt u van de uitvaartdienst een persoonlijke viering van het leven.

Eventueel kan de uitvaartdienst ook gestreamd worden, zodat mensen die niet in de gelegenheid zijn om bij de dienst aanwezig te zijn toch alles kunnen volgen. De uitvaartverzorger helpt u graag om deze uitvaart via internet mogelijk te maken.

De invulling van de uitvaartdienst bepaalt u in overleg met de uitvaartverzorger of een ritueelbegeleider. Deze heeft namelijk ruime ervaring met uitvaartdiensten en kan u adviseren en op ideeën brengen.

Een uitvaart zonder dienst

Soms heeft de overledene vooraf vastgelegd dat de uitvaart zonder dienst plaats moet vinden of zien de nabestaanden erg op tegen een dienst. Dan is het natuurlijk mogelijk om geen uitvaartdienst te houden. In plaats daarvan kunt u bijvoorbeeld samenkomen bij het graf. Of u kunt op een andere plek samenkomen om met elkaar herinneringen aan de overledene te delen. Dan heeft u toch een moment om afscheid te nemen zonder de vaste vorm die vaak bij een uitvaartdienst hoort.

Uiteraard hoeft u zich niet te houden aan de vaste vorm die u vaak ziet bij uitvaartdiensten. U mag dit helemaal zelf invullen. Wilt u liever geen vaststaande sprekers vooraf bepalen, maar mensen spontaan de mogelijkheid bieden om te spreken? Dat kan, net als live muziek of met alle aanwezigen een lied zingen in plaats van een voorbespeelde muziek laten horen.

De uitvaartdienst is een dienst ter ere van de overledene, een viering van zijn of haar leven en mag daarom volledig persoonlijk gemaakt worden. 

Heeft u nog vragen?

Mocht u nog vragen hebben, kunt u ons altijd bellen op één van de onderstaande nummers:

Wat families over ons zeggen

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Lees ervaringen
van anderen

Tom van Dijk Uitvaarten
Onze werkwijze
Onze werkwijze 2
De uitvaart
Tom van Dijk UItvaarten_De uitvaart
Tom van Dijk
Tom van Dijk Uitvaarten_Tom van Dijk_Wie is Tom van Dijk