Kosten Begrafenis

Wilt u
direct
contact?


Klik hier

Gratis
offerte
aanvragen?


Klik hier

Kosten Begrafenis

Wilt u
direct
contact?


Klik hier

Gratis
offerte
aanvragen?


Klik hier

10

jaar ervaring

1 adres

voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding

2

vertrouwde gezichten

5-sterren

reviews op Google
10 jaar ervaring

1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding

2 vertrouwde gezichten

5-sterren reviews op Google

Wat kost een begrafenis?

Iedereen heeft andere wensen voor een begrafenis. Soms zijn de wensen vooraf door de overledene vastgelegd en soms worden de keuzes overgelaten aan de nabestaanden. De prijs van een begrafenis wordt vooral bepaald door deze wensen. Begrafenissen worden steeds persoonlijker, daarom is het lastig om te zeggen wat de gemiddelde kosten voor een uitvaart zijn. Gemiddeld genomen zijn de tarieven voor een begrafenis hoger dan de kosten voor een crematie, maar de exacte kostprijs voor een begrafenis zijn lastig vooraf te bepalen. Toch willen we u graag helpen een schatting te maken van wat de kosten voor de begrafenis naar uw wensen zullen zijn.

Een uitvaart met een gouden randje | Tom van Dijk Uitvaarten
Een uitvaart met een gouden randje | Tom van Dijk Uitvaarten

“Vraag?”

Tekst

Wat kost een begrafenis gemiddeld?

Uit de gegevens van uitvaartverzekeraars blijkt dat een begrafenis gemiddeld zes- tot tienduizend euro kost. Bij een uitvaart komt veel kijken, waardoor de begrafenis kosten snel kunnen oplopen. Allereerst zijn er natuurlijk kosten voor het afscheid zelf. Dat vindt vaak plaats in een kerk, bij een crematorium, restaurant of andere locatie, waarbij de gasten worden voorzien van koffie of thee en iets te eten. Maar ook de begrafenis zelf kost geld. Denk aan de kosten voor een grafsteen, de kist en natuurlijk de grafkosten zelf. De grafkosten zijn per gemeente verschillend. Een begrafenis in Oosterhout of een begrafenis in Breda kunnen dus verschillende kosten met zich meebrengen. Daarnaast brengen alle extra’s ook kosten met zich mee. Denk daarbij bijvoorbeeld aan live muziek tijdens de uitvaart, een lunch voor de gasten en volgauto’s voor de familie. Verder moeten er kaarten worden verstuurd en wordt u begeleid door een uitvaartverzorger. Bovendien worden er vaak nog extra kosten bij een gemiddelde begrafenis berekend, zoals weekend- of nachttoeslagen en mortuariumkosten, als uw naaste in het ziekenhuis is overleden.

Wat kost een kerkelijke begrafenis?

Ook bij een kerkelijke begrafenis komen begrafeniskosten kijken. Wat deze kosten zijn hangt af van de kerk en of de overledene lid was van deze kerk. Voor leden wordt namelijk vaak een aangepast tarief berekend. Wel heeft u kosten voor een drankje en iets te eten voor de gasten. Ook op een kerkelijke begraafplaats worden grafkosten berekend, maar deze kunnen per begraafplaats verschillen.

Waar kan een uitvaartverzorger mij bij helpen?

Bij een overlijden wordt er meestal een uitvaartverzorger ingeschakeld. Deze kan de begrafenis voor u organiseren. Hiervoor gaat hij of zij eerst met de nabestaanden in gesprek over hun wensen. Door de ervaring kan de begrafenis ondernemer u optimaal begeleiden en uitleggen wat de mogelijkheden zijn. Hij of zij geeft u keuzes en kan u op ideeën brengen waar u nog niet eerder aan gedacht had. Bovendien neemt de uitvaartverzorger u zoveel mogelijk uit handen. U heeft tenslotte al genoeg aan uw hoofd als een naaste is overleden. U maakt de keuzes en de uitvaartverzorger kan de rest voor u regelen. Daarbij informeert de uitvaartverzorger u over alles omtrent de begrafenis en houdt hij of zij bij of de kosten van de begrafenis binnen het gestelde budget blijven. Als er geen begrafenispolis is afgesloten, zijn de kosten van de begrafenis voor de nabestaanden. Deze begrafenis kosten zijn aftrekbaar van de erfbelasting. Maar om vervelende verrassingen voor uw nabestaanden te voorkomen, is het verstandig om alvast eens na te denken over  wat een normale begrafenis kost, uw wensen eens op een rij te zetten en een gratis en vrijblijvende offerte voor de begrafenis aan te vragen.

Wat families over ons zeggen

“Tijdens Tom’s dagelijkse bezoekjes had hij oog en oor voor iedereen in het huishouden: ik, mijn zoon en zijn vrouw en zeker ook de kleine kindjes konden bij hem terecht. Ik heb een opname van de crematie en ik zie het nog regelmatig. Iedere keer voel ik me ook weer blij worden dat het zo’n mooi afscheid was. Dat Tom en Rob mijn man, onze sfeer en onze onderlinge relaties zo goed begrepen hebben. Het was puur zoals wij waren, mijn man en ik. Het was met een lach en een traan.”
Annemiek Suijker
Annemiek Suijker30 januari 2022
“Vanaf het eerste moment hadden wij een klik met Tom en Rob. En gedurende het proces werden wij alleen maar meer bevestigd, dat wij de allerbeste en meest flexibele, integere, liefdevolle en empathische uitvaartbegeleiders in hen gevonden hadden. Niets was ze teveel. Op alles reageerden zij even positief en rustig. Ze hebben alle zorgen uit onze handen genomen en hadden prachtige unieke ideeën om de uitvaart van onze zoon nog specialer te maken.”
Inge Lievense
Inge Lievense30 juli 2021
“Tot in detail verzorgde uitvaart, met begeleiding van A tot Z. Klasse Tom en Rob!“
Bas van den Berg
Bas van den Berg16 juni 2022
“Als je met een overlijden te maken krijgt zou ik Tom van Dijk uitvaarten direct aanbevelen. Ik hoorde Tom zeggen: “ik werk vanuit mijn hart.” En dat is wat wij (mijn broers en zussen) gevoeld en ervaren hebben, toen onze moeder was overleden. Elke dag was hij er voor onze moeder, maar zeker ook voor ons de nabestaanden, en nooit gehaast. Tom had alle tijd voor ons en dacht met ons mee en kwam met ideeën.”
Marian Kroos
Marian Kroos24 maart 2022
Previous
Next

Lees meer ervaringen

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag


Bel ons

Offerte
aanvragen?


Offerte aanvragen

Gratis
uitvaartwensen-
gids


Gids aanvragen

Lees ervaringen
van anderen


Families over ons


Tom van Dijk Uitvaarten

Home

birds-in-flight-5366034 (Medium)

Lees meer

Onze werkwijze

Onze werkwijze 2

Lees meer

De uitvaart

Tom van Dijk UItvaarten_De uitvaart

Lees meer

Tom van Dijk

Tom van Dijk Uitvaarten_Tom van Dijk_Wie is Tom van Dijk

Lees meer