Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Wat kost een begrafenis?

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

Wat kost een begrafenis?

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

ruim 10

jaar ervaring

1 adres

voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding

2

vertrouwde gezichten

ruim 10 jaar ervaring

1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding

2 vertrouwde gezichten

“Wat kost een begrafenis?”

Iedereen heeft andere wensen voor een begrafenis. Soms zijn de wensen vooraf door de overledene vastgelegd, maar veelal worden de keuzes overgelaten aan de nabestaanden. De prijs van een begrafenis wordt vooral bepaald door deze wensen.

Begrafenissen worden steeds persoonlijker, daarom is het lastig om te zeggen wat de gemiddelde kosten voor een uitvaart zijn. Gemiddeld genomen zijn de tarieven voor een begrafenis hoger dan de kosten voor een crematie, maar de exacte kostprijs voor een begrafenis zijn alleen te bepalen wanneer alle wensen bekend zijn. Toch willen we u graag helpen door een globale schatting te maken van wat de kosten voor de begrafenis zijn. U kunt hiervoor een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen of contact met ons opnemen.

man-593333_waar moet u aan denken als u een crematie gaat regelen
Tom van Dijk Uitvaarten | Begraven

“Wat kost een kerkelijke begrafenis?”

Ook bij een kerkelijke begrafenis komen begrafeniskosten kijken. Wat deze kosten zijn hangt af van de kerk en of de overledene lid was van deze kerk. Voor leden wordt namelijk vaak een aangepast tarief berekend. Wel heeft u daarnaast nog kosten voor een drankje en iets te eten voor de gasten.

Ook op een kerkelijke begraafplaats worden grafkosten berekend, maar deze kunnen per begraafplaats verschillen.

“Wat kost een begrafenis gemiddeld?”

Uit de gegevens van uitvaartverzekeraars blijkt dat een begrafenis gemiddeld zes- tot tienduizend euro kost. Bij een uitvaart komt veel kijken, waardoor de begrafenis kosten snel kunnen oplopen.

Allereerst zijn er natuurlijk kosten voor het afscheid. Dat vindt vaak plaats in een kerk, bij een crematorium, restaurant of andere locatie, waarbij de gasten worden voorzien van koffie of thee en iets te eten. Maar ook de begrafenis zelf kost geld. Denk aan de kosten voor een grafsteen, de kist en natuurlijk de grafkosten.

De grafkosten zijn per gemeente verschillend. Een begrafenis in Tilburg, een begrafenis in Oosterhout of een begrafenis in Breda kunnen dus heel verschillende kosten met zich meebrengen. Daarnaast zorgen alle extra’s ook voor meer kosten. Denk bijvoorbeeld aan live muziek tijdens de uitvaart, een lunch voor de gasten en volgauto’s voor de familie. Verder wilt u wellicht kaarten versturen en wordt u begeleid door een uitvaartverzorger. Ook worden er vaak nog bij een gemiddelde begrafenis extra kosten berekend, zoals weekend- of nachttoeslagen en mortuariumkosten als uw naaste in het ziekenhuis is overleden.

“Waar kan een uitvaartverzorger mij bij helpen?”

Bij een overlijden wordt er meestal een begrafenisondernemer ingeschakeld. Deze kan de begrafenis voor u organiseren. Hiervoor gaat hij of zij eerst met de nabestaanden in gesprek over hun wensen. Door zijn ervaring kan de begrafenisondernemer u optimaal begeleiden en uitleggen wat de mogelijkheden zijn. Hij geeft u keuzes en kan u op ideeën brengen waar u nog niet eerder aan gedacht had. Bovendien neemt de uitvaartverzorger u zoveel mogelijk uit handen. U heeft tenslotte al genoeg aan uw hoofd als een naaste is overleden. U maakt de keuzes en de uitvaartverzorger kan de rest voor u regelen. Daarbij informeert de uitvaartverzorger u over alles omtrent de begrafenis en houdt hij bij of de kosten van de begrafenis binnen het gestelde budget blijven.

Als er geen begrafenispolis is afgesloten, zijn de kosten van de begrafenis voor de nabestaanden. Deze begrafenis kosten zijn aftrekbaar van de erfbelasting. Maar om vervelende verrassingen voor uw nabestaanden te voorkomen, is het verstandig om alvast eens na te denken over wat een normale begrafenis kost, uw wensen op een rij te zetten en een gratis en vrijblijvende offerte voor de begrafenis aan te vragen.

Wat families over ons zeggen

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Lees ervaringen
van anderen

Tom van Dijk Uitvaarten
Onze werkwijze
Onze werkwijze 2
De uitvaart
Tom van Dijk UItvaarten_De uitvaart
Tom van Dijk
Tom van Dijk Uitvaarten_Tom van Dijk_Wie is Tom van Dijk