Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Katholieke uitvaart

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

Katholieke uitvaart

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

10

jaar ervaring

1 adres

voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding

2

vertrouwde gezichten

5-sterren

reviews op Google

10 jaar ervaring

1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding

2 vertrouwde gezichten

5-sterren reviews op Google

Een katholieke uitvaart

Bij een katholieke uitvaart komen de nabestaanden samen in de kerk voor een herdenkingsmis en een persoonlijk afscheid van uw naaste.

Met zo’n 3,8 miljoen katholieken in Nederland vindt er ook regelmatig een katholieke uitvaart plaats. Ook voor een katholieke uitvaart in Tilburg, Breda en Oosterhout kunt u terecht bij Tom van Dijk Uitvaarten.

Wij regelen de uitvaart samen met u en begeleiden u en de andere nabestaanden met persoonlijke aandacht en betrokkenheid.

TomVanDijk_201003_ONLINE_1
Tom van Dijk Uitvaarten_reserve 3

Wat is er anders bij een katholieke uitvaart?

Bij een katholieke uitvaart is er veel hetzelfde als bij elke andere uitvaart, maar er zijn ook grote verschillen. Dat begint al voor het overlijden. Dan komt er namelijk een priester naar de zieke om Heilige olie op diens handen en hoofd aan te brengen. Dat heet het ‘Sacrament der Zieken’ of ‘bedienen’.

De avond voor de uitvaart kan traditiegetrouw een avondwake gehouden worden, een herdenkingsmis in de kerk waarbij tevens de mogelijkheid geboden wordt om afscheid te nemen van de overledene en om de nabestaanden te condoleren.

De uitvaartdienst vindt eveneens plaats in de kerk. Tijdens de uitvaart wordt de kist gezegend om de overledene te beschermen. Ook spreken familieleden en zullen er verschillende liederen gezongen worden.

Na de dienst wordt de kist naar de begraafplaats gebracht voor de begrafenis en wordt het graf door de priester gezegend. Uiteraard is ook kerkdienst in combinatie met een crematie mogelijk.

Na de katholieke uitvaart kan de overledene regelmatig herdacht worden tijdens diensten in de kerk. 

Een katholieke begrafenis

Waarom cremeren sommige christenen niet? Dat heeft verschillende redenen. Eén reden is dat volgens het christelijk geloof het lichaam een tempel is, dat door God gegeven is. Daarom is voor hen een crematie geen optie. De tweede reden is dat christenen geloven dat zij terug zullen keren en dan moet het lichaam er nog wel zijn. Tegenwoordig wordt dit echter niet zo streng meer gezien.

Naast de begrafenis kan een katholiek daarom ook kiezen voor cremeren. In beide gevallen zal een priester de kist en de overledene zegenen. Bij een katholieke begrafenis zal een priester ook meegaan naar het graf, maar bij een katholieke crematie gaat de priester meestal niet mee naar het crematorium. Indien er nog wel een dienst bij het crematorium is, wordt deze doorgaans voorgegaan door de uitvaartverzorger of een ritueelbegeleider.

Heeft u nog vragen?

Mocht u nog vragen hebben, kunt u ons altijd bellen op één van de onderstaande nummers:

Wat families over ons zeggen

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Lees ervaringen
van anderen

Tom van Dijk Uitvaarten
Onze werkwijze
Onze werkwijze 2
De uitvaart
Tom van Dijk UItvaarten_De uitvaart
Tom van Dijk
Tom van Dijk Uitvaarten_Tom van Dijk_Wie is Tom van Dijk