Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Begrafenisondernemer

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

Begrafenisondernemer

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

ruim 10

jaar ervaring

1 adres

voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding

2

vertrouwde gezichten

ruim 10 jaar ervaring

1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding

2 vertrouwde gezichten

“Wat doet een begrafenisondernemer?”

Na het overlijden van een naaste wordt vaak een begrafenisondernemer in de hand genomen. Maar wat doet een begrafenisondernemer eigenlijk en wat kunt u verwachten?

Als een naaste overlijdt, dan begint vaak een moeilijke periode. U heeft niet alleen het verlies van uw naaste te verwerken, maar er wordt ook van alles van u verwacht. Zo moet u allerlei praktische zaken regelen en een uitvaart organiseren. Een begrafenisondernemer kan u daarbij helpen. Tom van Dijk Uitvaarten verzorgt bijvoorbeeld een uitvaart in Tilburg, een crematie in Breda, of een begrafenis in Oosterhout maar ook daarbuiten.

Afscheid in kleine kring
Tom van Dijk Uitvaarten_Onze werkwijze_regelen van een uitvaart

“Wat is de rol van de begrafenisondernemer voor en tijdens de uitvaart?”

Begrafenisondernemers zijn de tussenpersoon tussen de nabestaanden en het uitvaartcentrum, het crematorium, de kerk en/of de begraafplaats. 

U kunt als nabestaande zelf een begrafenisondernemer kiezen. Dat kan iemand zijn die verbonden is aan een uitvaartcentrum of crematorium, maar u kunt ook een onafhankelijke begrafenisondernemer zoals Tom van Dijk Uitvaarten kiezen, zodat u vrijere keuze hebt in de locatie van de uitvaart.

De begrafenisondernemer helpt u bij het organiseren van de uitvaart en alles daaromheen. Alles gebeurt uiteraard in overleg met u en volgens de wensen van de overledene.

“Wat doet een begrafenisondernemer voor de uitvaart?”

Als uw naaste is overleden, neemt u direct contact op met een begrafenisondernemer. Hij of zij komt dan bij u langs om de eerste stappen te bespreken.

Allereerst beslist u of de overledene thuis opgebaard wordt of naar een rouwcentrum vervoerd wordt. De begrafenisondernemer zorgt vervolgens voor dit vervoer en voor de verzorging van het lichaam van de overledene.

Daarnaast loodst de begrafenisondernemer u door de keuzes die u moet maken. Allereerst de keuze voor een begrafenis of crematie. Maar ook de keuze voor de kist, de rouwkaarten, het aantal genodigden, de muziek, het tonen van foto’s of filmpjes tijdens de uitvaart en het eten en drinken na de uitvaartdienst. De begrafenisonderneming stemt dit vervolgens af met de uitvaartlocatie. Ook kan de begrafenisondernemer het overlijden voor u aangeven bij de gemeente.

U kunt ook veel zelf regelen als u dat liever wilt. Dan zal de begrafenisondernemer een meer ondersteunende rol vervullen.

“Wat doen begrafenisondernemers tijdens de uitvaart?”

Tijdens de uitvaart zorgt een begrafenisondernemer dat de uitvaartdienst goed verloopt. Hij vangt de familie van de overledenen op en zorgt dat de gasten zich op de juiste plek verzamelen. Ook zorgt de begrafenisondernemer dat iedereen op de juiste plek komt te zitten.

Daarnaast leidt hij de dienst. Hiervoor kan de begrafenisonderneming eventueel ook een uitvaartspreker of ritueelbegeleider inschakelen.

Als u ervoor kiest dat de begrafenisondernemer zelf de dienst leidt, nodigt hij de sprekers uit en geeft eventueel de kinderen tijdens de uitvaart een rol. Verder stelt hij de gasten op de hoogte van het verloop van de dienst en informeert hij ze over de wensen van de familie na de dienst. 

De kosten van de uitvaart

Tijdens het bespreken van uw wensen zal de begrafenisondernemer u ook informeren over de kosten van de crematie of begrafenis.

U stelt een budget vast voor de uitvaart en de begrafenisondernemer zal ervoor zorgen dat u binnen het budget blijft. Uiteraard omvat dit ook de kosten van de begrafenisondernemer zelf, waarover hij u open en eerlijk zal informeren.

Een vast budget is prettig omdat dit u houvast geeft in het maken van keuzes. Maar als bepaalde wensen van de overledene of de nabestaanden niet in het budget passen en u ze toch graag wil uitvoeren, is het natuurlijk altijd mogelijk om van het budget af te wijken. 

Wat families over ons zeggen

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Lees ervaringen
van anderen

Tom van Dijk Uitvaarten
Onze werkwijze
Onze werkwijze 2
De uitvaart
Tom van Dijk UItvaarten_De uitvaart
Tom van Dijk
Tom van Dijk Uitvaarten_Tom van Dijk_Wie is Tom van Dijk