Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Begrafenisonderneming Tilburg

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

Begrafenisonderneming Tilburg

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

ruim 10

jaar ervaring

1 adres

voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding

2

vertrouwde gezichten

ruim 10 jaar ervaring

1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding

2 vertrouwde gezichten

Na het overlijden van een dierbare kunt u ons als vertrouwde begrafenisonderneming in Tilburg in de hand nemen. Wij vertellen u hier alles over de rol van een begrafenisonderneming in deze moeilijke tijd en wat u specifiek van Tom van Dijk Uitvaarten kunt verwachten.

Na het overlijden van een naaste breekt er een moeilijke periode aan. Behalve het verlies wat u te verwerken heeft, rust er ook een last van praktische verantwoordelijkheden op uw schouders. Van het maken van allerlei keuzes en regelen van talloze zaken, tot het organiseren van een passend afscheid. Wij als begrafenisonderneming in Tilburg en omstreken kunnen u daarbij ondersteunen. Tom van Dijk Uitvaarten helpt u met liefde om een crematie in Tilburg, een begrafenis in Breda, een uitvaart in Oosterhout, Waalwijk of ergens anders te verzorgen.

In geval van een overlijden kunt u ons dag en nacht bereiken op (013) 8888 444. Maar ook voor het beantwoorden van al uw vragen, staan wij altijd voor u klaar.

Een uniek en waardevol afscheid

Wat kunnen wij als begrafenisonderneming in Tilburg precies voor u betekenen? Bij Tom van Dijk Uitvaarten begrijpen we dat elk afscheid uniek is. Wij begeleiden u met gevoel en vakmanschap en zorgen ervoor dat u op gepaste wijze afscheid kunt nemen van uw naaste. Bovendien zijn wij de verbindende schakel tussen u als nabestaande(n) en diverse instellingen, zoals uitvaartcentra, crematoria, kerken en begraafplaatsen.

Onze taak als begrafenisonderneming in regio Tilburg is u de mogelijkheden aan te reiken om de uitvaart te regelen zoals u deze voor ogen heeft. Daarnaast nemen wij graag indien gewenst de organisatorische last van uw schouders, zodat u zich kunt concentreren op het emotionele aspect van het verlies.

Wist u overigens dat u altijd vrij bent om zelf een begrafenisondernemer te kiezen? Ook als u een uitvaartverzekering heeft bij DELA, Monuta, a.s.r. of elders kunt u van onze diensten gebruikmaken. Tom van Dijk Uitvaarten is tenslotte onafhankelijk en werkt met elke verzekeringsmaatschappij.

"Waarom zou ik kiezen voor een begrafenis?"

Voor velen biedt begraven een geruststellende gedachte; het creëert een blijvende plek die nabestaanden kunnen bezoeken. Hier kunnen ze dichtbij hun dierbare zijn en herinneringen ophalen. Wij als begrafenisonderneming in Tilburg begrijpen als geen ander dat dit erg waardevol kan zijn. Vooral op een natuurbegraafplaats biedt de omringende heide of bos een serene plek van troost. Het is echter wel belangrijk om te beseffen dat de kosten van een begrafenis vaak hoger zijn dan die van een crematie, vanwege de kosten van het graf en een grafmonument.

Het is een misvatting dat begraven enkel voorbehouden is aan mensen met een religie. Op een algemene begraafplaats kunt u begraven worden, ongeacht uw geloofsovertuiging. Hoewel katholieke en protestantse begraafplaatsen doorgaans verbonden zijn aan een specifieke kerk of parochie, kunnen hun leden ook op andere begraafplaatsen met aparte delen voor de verschillende religies begraven worden.

begrafenisondernemer regio tilburg
Wat families over ons zeggen

"Wat komt er allemaal bij een begrafenis kijken?"

Als begrafenisonderneming in Tilburg lichten wij u graag in over alle praktische zaken waar u rekening mee moet houden. Volgens wettelijke bepalingen kan een begrafenis plaatsvinden tussen 36 uur en 6 dagen na het overlijden. In uitzonderlijke gevallen, met toestemming van de officier van justitie, kan hiervan afgeweken worden.

Bij een begrafenis wordt het lichaam meestal begraven in een kist, wade of rieten mand, aangezien zonder omhulsel niet is toegestaan. Na de begrafenis wordt het graf direct gesloten. Gedurende de jaren zal het lichaam langzaam vergaan. Daarom mag volgens de wet een graf pas na minimaal tien jaar geruimd worden.

Nabestaanden hebben de mogelijkheid om het graf naar eigen voorkeur in te richten. Dit kan bijvoorbeeld met een grafmonument of beplanting. Voorwaarden voor een grafmonument kunnen echter wel variëren per begraafplaats. Wij informeren u hier graag over.

"Waar kunnen we de afscheidsdienst houden?"

Traditioneel vond de afscheidsplechtigheid plaats in een kerk, maar er zijn tegenwoordig diverse alternatieven. Als iemand niet meer verbonden was met een kerk, is een uitvaartdienst op een andere locatie een uitstekend idee. Denk aan de aula van een crematorium, een zaal in een theater, café/restaurant of zelfs een intiem afscheid in huis of in eigen tuin.

De keuze van de uitvaartlocatie hangt af van de door u gewenste sfeer, de verwachte omvang van het gezelschap en het budget, waarbij wij u graag adviseren.

Natuurbegraven biedt een laatste rustplaats in de natuur

Natuurbegraven is het teruggeven van het lichaam of de as aan de natuur, waarbij eeuwige grafrust wordt gewaarborgd. Steeds meer mensen voelen zich aangetrokken tot de gedachte om hun laatste rustplaats te vinden midden in de natuur.

Bij de keuze voor natuurbegraven heeft u de mogelijkheid om persoonlijk een laatste rustplaats op een natuurbegraafplaats te kiezen. Sommigen doen dit zelf bij leven al. Maar nabestaanden kunnen ook na overlijden een plek uitzoeken waarvan zij denken dat deze bij hun dierbare past. Op die unieke plek, omgeven door bomen in een bos of juist op een open heideveld, kunt u uw geliefde te midden van de serene natuur gedenken. Door de rustgevende kracht van de natuur krijgt u alle ruimte om stil te staan bij uw herinneringen.

Wat wel belangrijk is om te weten: op een natuurbegraafplaats worden enkel biologisch afbreekbare materialen gebruikt en zijn grafmonumenten niet toegestaan. Vaak wordt een boomschijf met gravure van de naam als grafmarkering gebruikt.

Vanwege het gebruik van een biologisch afbreekbare kist of urn en het niet onderhouden van het graf, krijgt de natuur de gelegenheid om zich rondom het graf vrijelijk te ontvouwen en tot volle bloei te komen.

Wanneer u kiest voor natuurbegraven kunnen wij als begrafenisonderneming in Tilburg u hierbij perfect begeleiden.

"Waar in de buurt kan ik voor natuurbegraven terecht?"

Een essentiële eerste stap is het kiezen van een natuurbegraafplaats die bij u past en waar u zich op uw gemak voelt. Binnen ons werkgebied, dat zich voornamelijk uitstrekt rondom Tilburg, Breda, Oosterhout en Waalwijk, bevinden zich de volgende natuurbegraafplaatsen:

  • ‘De Utrecht’ in Esbeek, onderdeel van de gemeente Hilvarenbeek en gelegen net onder Tilburg;
  • ‘De Hoevens’ in Alphen, gelegen tussen Riel en Baarle-Nassau;
  • ‘Huis ter Heide’ in De Moer, aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen.


Uw keuze voor natuurbegraven biedt een respectvolle manier om de natuur te integreren in het herdenken van uw dierbare. Als begrafenisonderneming in Tilburg staan wij voor u klaar om u bij elke stap van dit proces te ondersteunen.

"Wat kost een begrafenis?"

Tijdens het bespreken van uw wensen, zullen de kosten voor de begrafenis uiteraard ter sprake komen. Met een vastgesteld budget zorgt Tom van Dijk Uitvaarten ervoor dat u binnen deze financiële grenzen blijft. Dit omvat ook de kosten van onze dienstverlening als begrafenisonderneming in Tilburg, waarover we open en eerlijk communiceren.

Een vastgesteld budget biedt u houvast in het maken van keuzes. Indien bepaalde wensen buiten het budget vallen, kan hier uiteraard van worden afgeweken. Uw tevredenheid en het respectvol vormgeven van het afscheid staan bij ons voorop.

Uw persoonlijke begrafenisonderneming in Tilburg

Tom van Dijk Uitvaarten begrijpt dat het organiseren van een uitvaart een emotioneel en praktisch proces is. Wij staan voor u klaar om u bij elke stap te begeleiden, met begrip, toewijding en zorgvuldigheid. Ons doel is om een afscheid te creëren dat recht doet aan het unieke leven van uw dierbare en dat u de ruimte geeft om te rouwen en te herinneren.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Wij zijn er om u te ondersteunen en u te helpen bij het vormgeven van een betekenis- en liefdevolle afscheidsceremonie. Samen zorgen we ervoor dat het afscheid een moment wordt om te koesteren en te herinneren.

Tom van Dijk Uitvaarten, uw partner in het begeleiden van een waardige en persoonlijke uitvaart.

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Lees ervaringen
van anderen

Tom van Dijk Uitvaarten
Onze werkwijze
Onze werkwijze 2
De uitvaart
Tom van Dijk UItvaarten_De uitvaart
Tom van Dijk
Tom van Dijk Uitvaarten_Tom van Dijk_Wie is Tom van Dijk