Bel bij vragen of overlijden
(dag en nacht bereikbaar)
Tilburg :
Breda :
Oosterhout :
jaar ervaring
voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding
vertrouwde gezichten
ruim 10 jaar ervaring
1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding
2 vertrouwde gezichten
Een uitvaartverzorger is belangrijk voor de nabestaanden van de overledene. Hij begeleidt u in deze moeilijke periode en helpt u de uitvaart in Tilburg, Breda, Oosterhout of ergens anders te regelen.
Als een naaste overlijdt, dan komt er veel op u af. Uw wereld staat even stil, maar u moet ook veel beslissingen nemen. Dan is het prettig als een professional met verstand van zaken u bij kan staan in het nemen van al deze beslissingen. Uitvaartverzorger Tom van Dijk is zo’n professional. Hij neemt de tijd om u te begeleiden en helpt u de keuzes op het juiste moment te maken. Want niet alles hoeft tegelijk beslist te worden.
En ook in de periode na de uitvaart kunt u op Tom als uitvaartverzorger rekenen.
Na het overlijden van een dierbare neemt u contact op met de uitvaartverzorger en komt hij naar u toe voor een eerste gesprek. Tijdens dit gesprek worden een aantal dingen besproken waarover een snelle beslissing nodig is.
U bespreekt bijvoorbeeld waar de overledene opgebaard wordt. De overledene kan thuis blijven maar ook opgebaard worden in een uitvaartcentrum. Bijna elk uitvaartcentrum heeft tegenwoordig een of meerdere zogenaamde ’24-uurs gezinskamers’. Als u daar gebruik van maakt, krijgt u een sleutel van deze kamer, zodat u de overledene kunt bezoeken wanneer u dat wil.
U kiest verder voor een begrafenis of crematie en waar en wanneer de uitvaart plaats zal vinden. Een uitvaartverzorger helpt u, aan de hand van wat de overledene gewild zou hebben, deze keuzes te maken.
Tijdens dit gesprek wordt ook besproken of en welke rouwkaarten u wil versturen, of er een condoleance plaatsvindt en of u een rouwadvertentie wilt plaatsen. Maar als u hier nog niet aan toe bent, dan kunnen die beslissingen ook nog even wachten.
Na het gesprek krijgt u van de uitvaart onderneming een overzicht van de gemaakte afspraken en een eerste begroting van de kosten voor de crematie of begrafenis. Ook gaat de uitvaart ondernemer aan de slag om de crematie te regelen. Zo regelt hij de contacten met het crematorium, de kerk, een eventuele andere uitvaartlocatie en het uitvaartcentrum en zorgt hij dat de rouwkaarten gedrukt en verstuurd worden.
Als er een uitvaartverzekering is, zal de uitvaartverzorger u helpen om uit te zoeken wat het budget voor de uitvaart is. Als u niet weet of uw naaste een uitvaartverzekering heeft afgesloten, kan de uitvaartverzorger daarbij helpen door de bekendste uitvaartverzekeraars te bellen. Ook kunt u via de zoekservice van het Verbond van Verzekeraars zelf achterhalen welke verzekering(en) op de naam van de overledene stonden.
De uitvaartverzorger zal tijdens het regelen van de uitvaart het budget voor u bewaken en zorgen dat de voorwaarden van de verzekering worden gevolgd. Zo komt u achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.
Heeft u geen uitvaartverzekering? Ook dan begeleidt Tom van Dijk Uitvaarten u met evenveel zorg, betrokkenheid en aandacht bij het regelen van de uitvaart voor uw dierbare en zijn we vanaf het eerste gesprek transparant in de te verwachten uitvaartkosten.
In de periode tussen het eerste gesprek en de uiteindelijke uitvaart heeft u regelmatig contact met de uitvaartondernemer. U kunt daarom de tijd nemen om beslissingen te nemen over de verdere invulling van de uitvaart. Denk daarbij aan de kist en de muziek en foto’s tijdens de uitvaartdienst.
De uitvaartverzorger neemt u stap voor stap mee in de voorbereidingen en zal de details met u doorspreken. U bepaalt daarbij zelf wat u wil doen en wat u over wilt laten aan de uitvaartverzorger. De begrafenisondernemer kan bijvoorbeeld de aangifte van het overlijden bij de gemeente verzorgen, maar dit kunt u ook zelf doen.
De uitvaartbegeleider zal u zo veel mogelijk ontzorgen, maar altijd in overleg met u en de andere nabestaanden. Uw wensen en die van de overledene zijn het belangrijkst en zullen worden gerespecteerd. Samen met u bespreekt de uitvaartverzorger de laatste wensen van uw dierbare om voor een bijzonder afscheid te zorgen.
Na alle beslissingen volgt de uiteindelijke uitvaart. Hierbij kan de uitvaartondernemer voorgaan en de sprekers uit de familie of vriendenkring introduceren, maar het uitvaartbedrijf kan ook een ritueelbegeleider inschakelen.
U bespreekt vooraf hoe het afscheid wordt ingevuld en bepaalt wie wanneer spreekt. Ook stemmen we af wie van de nabestaanden welke rol zal hebben tijdens het afscheid. Er zijn hiervoor veel mogelijkheden. De kist kan bijvoorbeeld door familieleden de zaal ingedragen worden en, om (klein-)kinderen bij de uitvaart een rol te geven, kunnen zij bijvoorbeeld kaarsjes aansteken. Iemand kan een lied zingen, maar de muziek kan ook vanaf een muziekinstallatie gedraaid worden.
Als u hulp nodig heeft bij het schrijven van een tekst, dan helpt de ritueelbegeleider u hier graag bij. Daarnaast zorgt de uitvaartverzorging dat indien gewenst voor de uitvaart het condoleanceregister klaar ligt, zodat alle aanwezigen hun gegevens en condoleances achter kunnen laten.
Voorafgaand aan de uitvaartdienst zal de uitvaartverzorger de gasten bij binnenkomst welkom heten en vragen het condoleanceregister te tekenen. Vlak voor het begin van de uitvaartdienst vraagt de uitvaartverzorger de naaste familie om als eerste naar de zaal of aula te komen. Daarna zal de uitvaartverzorger de aanwezigen in de ontvangstruimte uitnodigen om binnen te komen en zorgen dat iedereen een zitplaats heeft voor zover mogelijk.
Als iedereen zit, zal de uitvaartverzorger of ritueelbegeleider beginnen met een kort praatje en daarna één voor één de sprekers aankondigen.
Als het spreken niet meer lukt, omdat u overmand bent door emoties, kan de uitvaartverzorger of ritueelbegeleider dit van u overnemen. Zo zorgt hij voor een soepel verloop, waarin persoonlijke wensen voldoende ruimte krijgen.
Tijdens de uitvaartdienst ziet de uitvaartverzorger erop toe, dat de dienst goed verloopt en zal hij actie ondernemen als dat nodig is, bijvoorbeeld door een glas water aan te reiken als iemand een kriebel in de keel heeft of door iemand naar het toilet te begeleiden.
Aan het einde van de uitvaartdienst informeert de uitvaartverzorger of ritueelbegeleider alle aanwezigen hoe het condoleren zal plaatsvinden en waar ze heen moeten. Ook zal de uitvaartverzorger het condoleanceregister, de overlijdensakte en eventuele andere zaken na afloop van de dienst meegeven aan de nabestaanden.
Ook na de uitvaart heeft u nog contact met de uitvaartverzorger als u dat wenst. Allereerst om te bespreken hoe het afscheid voor u was en of alles naar wens was. Maar ook als u bedankkaartjes wil laten maken en versturen met de gegevens in het condoleanceregister.
Verder kan de uitvaartondernemer de grafsteen of het grafmonument regelen of bespreekt hij met u de mogelijkheden voor de bestemming van de as. Deze kan bijgezet worden in een urnentuin, een speciale plek bij u thuis krijgen of verstrooid worden. De uitvaartverzorger helpt u, wanneer u dat wil, bij het maken van de juiste keuze.
Bovendien kunt u bij de uitvaartondernemer terecht als u hulp nodig hebt bij de rouwverwerking. Hij maakt namelijk deel uit van een uitgebreid professioneel netwerk van rouwdeskundigen en -therapeuten in de regio die u kunnen helpen bij het dragen van het verlies, als dat nodig is.
Postadres
John F. Kennedylaan 6
4811 ET Breda
Telefoon
Tilburg :
Breda :
Oosterhout :