Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Filmvertoning 'Dokter Kees'

Over het dilemma van euthanasie bij gevorderde dementie

Is Willy nog wilsbekwaam en kan hij zelf nog beslissen of hij wil leven? Of voldoet Willy aan wat hij ooit heeft opgeschreven en mag hij op basis van zijn wilsverklaring euthanasie krijgen? ‘Dokter Kees’ is een documentaire over de zoektocht van een arts naar de wil van zijn patiënt.

Dinsdagavond 13 september a.s. organiseert Tom van Dijk Uitvaarten -in samenwerking met FilmMoment- bij Ingenhousz Breda de filmvertoning van ‘Dokter Kees’. Een film over een actueel onderwerp, namelijk de ethische dilemma’s van euthanasie bij wilsonbekwaamheid. Maar ook een film over liefde, verdriet, het loslaten van een dierbare en het willen helpen om het lijden te stoppen.

Bekijk hieronder de trailer van deze aangrijpende documentaire.

Zoekend naar de wil van Willy

Kees is specialist ouderengeneeskunde en werkt onder andere op een gesloten afdeling van een verpleeghuis. Daar onderzoekt Kees of hij bij Willy, een man met gevorderde dementie, euthanasie mag uitvoeren, ondanks dat Willy hier nu zelf niet meer om kan vragen.

De familie van Willy heeft aangegeven dat hij een euthanasieverklaring heeft en vraagt zich af of dit dan het moment is. Zijn vrouw en (pleeg)kinderen staan achter zijn wilsverklaring, maar houden veel van hun echtgenoot en vader. Samen met Kees zoeken ze naar wat het beste is voor Willy.

Met welke ethische, juridische en persoonlijke dilemma’s krijgt Kees te maken? En hoe gaan Kitty, Willy’s vrouw, en hun kinderen om met de situatie van Willy?

 Gesteund door hun (pleeg-)kinderen en door Kees
zoekt ook Kitty naar wat het beste is voor Willy.

Een complex dilemma voor zowel de familie als arts

Deze documentaire neemt je mee in een steeds actueler onderwerp. De ‘vrijgevochten babyboomgeneratie’ bereikt nu een leeftijd waarbij ouderdomsziektes als dementie steeds vaker voorkomen. Veel mensen geven aan absoluut niet in deze situatie te willen belanden. Euthanasie bij vergevorderde dementie komt in Nederland echter bijna niet voor. Omdat er aan alle zorgvuldigheidseisen van de wet moet worden voldaan, is er maar een kleine groep mensen die hiervoor in aanmerking komt, en een nog kleinere groep artsen is bereid om de euthanasie ook daadwerkelijk uit te voeren. Deze documentaire geeft inzicht in de complexiteit van dit dilemma, voor zowel de familie als arts.

Na de filmvertoning is er een nagesprek met Kees, met Willy’s vrouw Kitty en met documentairemaker Jesse van Venrooij.

Reserveer nu uw gratis plaatsen voor de filmvertoning bij Ingenhousz Breda

Het bijwonen van de filmvertoning en het nagesprek is gratis, maar het aantal plaatsen beperkt. U kunt één of meerdere zitplaatsen reserveren door onderstaand reserveringsformulier in te vullen en te klikken op ‘Verzenden’. U ontvangt dan zo snel als mogelijk, uiterlijk binnen twee dagen, een bevestiging van uw reservering.

Vervolgens bent u dinsdag 13 september vanaf 19:30 uur van harte welkom bij Ingenhousz Breda, aan het Doctor Jan Ingen Houszplein 42 in Breda, waar u wordt ontvangen met gratis koffie of thee. Het programma zelf begint om 20:00 uur en duurt tot 22:00 uur (inclusief nagesprek).

Ja!

        Ik wil graag gratis plaatsen reserveren voor de filmvertoning van ‘Dokter Kees’
bij Ingenhousz Breda.

 

Velden met een * erachter zijn noodzakelijk om in te vullen.

Door het invullen en versturen van bovenstaand formulier geeft u aan op de hoogte te zijn van onze privacyverklaring en hiermee akkoord te gaan.

Wat families over ons zeggen

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Offerte
aanvragen?

Lees ervaringen
van anderen

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Tom van Dijk Uitvaarten
Vooraf regelen
Tom van Dijk Uitvaarten_Vooraf regelen
De uitvaart
Tom van Dijk UItvaarten_De uitvaart
Veelgestelde vragen
Tom van Dijk Uitvaarten_Veelgestelde vragen