Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

7 Redenen om uw uitvaartwensen op papier te zetten

Zou hij begraven of gecremeerd willen worden? Wie zou zij willen dat we voor haar uitvaart uitnodigen? Naar wat voor muziek luisterde hij graag? Wat waren eigenlijk haar lievelingsbloemen?

Voorbeelden van vragen die nabestaanden zich stellen wanneer een dierbare overlijdt. Tenslotte willen zij de uitvaart zoveel mogelijk invullen zoals de overledene dat graag gewild zou hebben. Alleen is het beantwoorden van vragen als deze soms best lastig. Een uitvaartwensengids die iemand zelf bij leven heeft ingevuld, kan dan enorm helpen.

En het heeft meerdere voordelen om uw uitvaartwensen op papier te zetten. U leest er hieronder meer over.

1. U ontzorgt uw nabestaanden

Uw eigen uitvaart is niet iets wat u gemakkelijk met anderen bespreekt. Zeker niet als daar geen aanleiding voor lijkt te zijn. Hierdoor weet uw omgeving echter niet wat u wel en niet zou willen en zitten zij met vraagtekens wanneer er toch een uitvaart geregeld moet worden. Daarom is het verstandig al bij leven na te denken over uw eigen uitvaart én uw uitvaartwensen meteen ook op papier te zetten. De pijn van het verlies neemt u hiermee natuurlijk niet weg, maar u bespaart uw nabestaanden later wel veel twijfels, zorgen over of ze het wel of niet goed doen en wellicht zelfs onenigheid onderling.

2. Uw uitvaartwensen beschrijven geeft uzelf rust

Vaak zijn het mensen die zelf recent iemand in hun omgeving hebben verloren en daardoor ervaren hebben hoeveel er komt kijken bij het regelen van een uitvaart, die vervolgens besluiten hun eigen uitvaartwensen maar eens te beschrijven in een uitvaartwensengids. Zodat hun nabestaanden later wel weten welke beslissingen te nemen. Het geeft je namelijk een rustig gevoel te weten dat -mocht het ooit zover zijn- alles door jou vooraf goed geregeld is.

3. Het maakt uw afscheid persoonlijker

Van de uitvaartmuziek en de gastenlijst tot aan de keuze van de uitvaartlocatie en bloemen aan toe: u bent de enige die voelt en weet wat u wilt. Bij het vastleggen van uw uitvaartwensen in onze uitvaartwensengids passeren alle facetten van een uitvaart de revue. Daarbij hebben wij de vele mogelijkheden die er tegenwoordig zijn voor u op een rij gezet en bieden we u tevens meteen de gelegenheid om aan te geven wat uw persoonlijke voorkeur heeft. Zo weten uw nabestaanden later welke keuzes te maken.

4. U voorkomt er onverwachte en/of onnodige kosten mee

Op basis van uw uitvaartwensen maken wij desgewenst voor u meteen ook gratis en vrijblijvend een uitvaartkostenbegroting of offerte. Zo kunt u meteen beoordelen of er voldoende financiële middelen (een verzekering en/of spaarrekening) zijn, om de uitvaart te bekostigen. En bepalen of er specifieke posten zijn die u -op basis van de kostenbegroting- liever alsnog laat vervallen. Bovendien zullen uw nabestaanden, doordat zij weten wat uw wensen, zijn geen keuzes maken die onnodig tot extra kosten leiden.

Tom van Dijk UItvaarten_Wat kost een uitvaart

5. U schept duidelijkheid voor iedereen

Het voordeel van het op papier zetten van uw uitvaartwensen in een uitvaartwensengids als die van ons is dat u deze eenvoudig kunt bewaren bij uw bank- en verzekeringspapieren, zodat -wanneer het moment daar is- alle nabestaanden hiervan kennis kunnen nemen. Dit voorkomt meteen ook eventuele discussies tussen uw nabestaanden onderling over wat u wel of niet zou willen. Wel is het raadzaam om op sommige punten toch nog wat ruimte aan de nabestaanden te laten om te beslissen wat zij passend voor u vinden. Als u namelijk uw hele uitvaart vooraf al geregeld heeft, ontneemt u hen daarmee de mogelijkheid om in de week na het overlijden de uitvaart samen voor te bereiden. Dat is voor hen wel wezenlijk belang voor een goed begin van de rouw- en verliesverwerking.

6. Het is een praatstuk om het onderwerp bespreekbaar te maken

Eerlijk is eerlijk… Praten over de dood blijft voor velen toch een lastig iets. Wanneer u uw toekomstige nabestaanden vertelt dat u uw uitvaartwensen op papier heeft gezet of nog gaat zetten, is dat meteen ook een mooi moment om de dood in het algemeen en uw uitvaart in het bijzonder eens ter sprake te brengen. Wie weet tot wat voor mooie gesprekken dit leidt. En wellicht inspireert u ook hen hiermee om eens na te denken over hun uitvaartwensen en deze op papier te zetten.

7. Een uitvaartwensengids is gratis en toezending vrijblijvend

Iedereen heeft het tegenwoordig druk, waardoor we dingen waar we liever niet teveel bij stil staan voor ons uitschuiven , zoals de dood en onze eigen uitvaart. Het aanvragen van een uitvaartwensengids is gratis en geheel vrijblijvend en daarmee een relatief makkelijk te nemen eerste stap. Dus, stel het niet langer uit. Het is belangrijk voor uzelf en voor de mensen die u dierbaar zijn. En mochten uw wensen in de loop der tijd veranderen, past u het gewoon aan of sturen wij u een nieuwe uitvaartwensengids toe.

Uitvaartwensengids Tom van Dijk Uitvaarten

Vraag nu een gratis uitvaartwensengids aan, laat u inspireren door de verschillende uitvaartmogelijkheden, geef aan wat uw eigen uitvaartwensen zijn en bewaar uw uitvaartwensengids bij uw bank- en verzekeringspapieren. Het kan maar geregeld zijn.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen aan ons? Of wilt u graag een afspraak maken voor een persoonlijk uitvaartwensengesprek? Bel ons gerust: (013) 88 88 444. Of mail: info@tomvandijkuitvaarten.nl.

>> Of klik hier en keer terug naar het nieuwsoverzicht.

Vind je dit een goed artikel?

Deel het op Facebook
Deel het op Twitter
Deel het op Linkdin
Deel het met E-mail
Laat een bericht achter