Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Uitvaart regelen

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

Uitvaart regelen

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

10

jaar ervaring

1 adres

voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding

2

vertrouwde gezichten

5-sterren

reviews op Google

10 jaar ervaring

1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding

2 vertrouwde gezichten

5-sterren reviews op Google

“Waar moet ik aan denken bij het regelen van een uitvaart?”

Een uitvaart biedt de mogelijkheid aan familie, vrienden en bekenden afscheid te nemen van de overledene. Waar moet u aan denken als u de uitvaart regelt?

Het is moeilijk om afscheid te nemen van een naaste. U moet het verdriet van het verlies verwerken, terwijl er tegelijkertijd veel op u af komt. De uitvaart moet geregeld worden en hiervoor moet u uitzoeken wat de wensen van de overledene waren en bepalen wat de wensen van u en de andere nabestaanden zijn.

Tom van Dijk Uitvaarten begeleidt u graag bij het maken van alle benodigde keuzes om een waardig afscheid te kunnen geven aan uw overleden naaste. Wij regelen voor u een uitvaart in Tilburg, begrafenis in Breda of crematie in Oosterhout of in één van de andere plaatsen in deze regio’s.

old-791756
'k heb je lief Monuta dia-46

De uitvaart regelen

Als uw naaste is overleden, dan neemt u contact op met een uitvaartondernemer voor de uitvaartzorg. Deze heeft ruime ervaring in het organiseren van een uitvaart en helpt u om de uitvaart te regelen.

Sommige zaken moeten direct worden beslist, zoals waar de overledene opgebaard zal worden en of er een begrafenis of crematie plaats moet vinden. Maar er zijn ook beslissingen waar u langer de tijd voor kunt nemen, bijvoorbeeld over de invulling van de uitvaartdienst en de keuze van het grafmonument.

De uitvaartverzorger zal u stap voor stap meenemen in het proces, zodat alle keuzes voor de uitvaart op tijd worden genomen. Daarbij staan uw wensen en de wensen van de overledene centraal. Geen één uitvaart is standaard en wordt altijd volledig aangepast aan de wensen van de overledene. Maar ook een eenvoudige uitvaart zonder al te veel poespas kan uitstekend bij u passen en verzorgen wij met liefde voor u.

 

Afscheid nemen vóór en tijdens een uitvaart

De periode na het overlijden van uw naaste staat vooral in het teken van het regelen van de uitvaart zelf. Deze vindt namelijk meestal binnen zes werkdagen na het overlijden plaats. In deze emotionele periode moet veel geregeld worden. Het regelen van de uitvaart kan u echter ook helpen bij het verwerken van het verlies, omdat het u de kans geeft om nog iets te doen voor de overledene en op een fijne manier afscheid te nemen.

Een mooie uitvaart voor uw moeder, vader of andere dierbare zorgt dat u later met een fijner gevoel kunt terugdenken aan deze periode, hoe moeilijk deze ook was. Zorg daarom dat u tijdens het regelen ook de tijd neemt om bewust afscheid te nemen en met andere naasten herinneringen te delen.

Uw uitvaartwensen nu vastleggen voor later…

Heeft u een duidelijk idee van hoe uw uitvaart er later uit moet zien? Dan kunt u nu al uw uitvaartwensen bij leven vastleggen. Dat kan officieel bij de notaris, tegelijk met uw testament, maar ook door uw wensen op te schrijven en ergens te bewaren waar uw nabestaanden het zeker zullen vinden. Het voordeel hiervan is dat u het regelmatig zelf kunt aanpassen.

Uw wensenlijst voor uw uitvaart kan bijvoorbeeld beschrijven of u begraven of gecremeerd wilt worden en waar dit moet plaatsvinden. Ook kunt u opschrijven welke muziek u tijdens de dienst wilt laten horen en of u een gedicht voor wilt laten lezen. Ook als u een uitvaart in besloten kring wilt of een uitvaart zonder dienst, kunt u dit vastleggen. Eigenlijk kunt u alles opschrijven wat u wilt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld onze gratis uitvaartwensengids als checklist voor uw uitvaart.

U kunt zelfs uw volledige uitvaart regelen bij leven. Daarvoor neemt u contact op met uitvaartverzorger Tom van Dijk. Hoe meer u hebt vastgelegd in uw wensenboekje voor uw uitvaart, des te makkelijker is het voor uw nabestaanden om beslissingen te nemen. Met een duidelijk beeld van uw uitvaartwensen is het namelijk eenvoudiger om een persoonlijke uitvaart te creëren en kunnen uw nabestaanden zo onbezorgd mogelijk afscheid van u nemen. 

“Wat moet ik regelen voor en na de uitvaart?”

Voor de uitvaart is veel te regelen. Allereerst heeft u een overlijdensakte nodig, die een arts kan afgeven. Hiermee geeft u het overlijden aan bij de gemeente, waar de overledene woonde.

Vervolgens moet de verzorging van het lichaam van de overledene geregeld worden en eventueel het vervoer naar een uitvaartcentrum. Dit hoeft u echter niet zelf te regelen, wij nemen u de uitvaartzorg graag uit handen. Voor u is het vooral belangrijk om te beslissen wat u zelf wilt regelen voor de uitvaart en wat u aan de uitvaartverzorger over wilt laten. Samen met de uitvaartverzorger loopt u de checklist voor de uitvaart door, zodat er niets vergeten wordt.

Na de gesprekken zal de uitvaartverzorger de afspraken rondom de uitvaart vastleggen en een overzicht van de kosten voor de crematie maken, zodat u weet wat u kan verwachten. 

Checklist uitvaart

Om niets te vergeten tijdens het regelen van de uitvaart hebben we voor u een checklist samengesteld. Ook kunt u onze gratis uitvaartwensengids aanvragen, die u als checklist kunt gebruiken. Zo weet u wat direct geregeld moet worden en waar u nog wat langer over na kunt denken. Deze checklist kan u ook helpen als u uw eigen uitvaart wilt regelen.

Direct regelen:
 • Huisarts of andere arts informeren
 • Naasten informeren
 • Contact opnemen met een uitvaartverzorger
 • Contact opnemen met de uitvaartverzekering
 • Overlijden melden bij de gemeente
 
Voor de uitvaart:
 • Wensen van overledene in kaart brengen
 • Plaats voor opbaring kiezen
 • Kiezen voor begraven of cremeren
 • Kiezen voor aparte condoleance of niet
 • Uitvaartlocatie en datum uitvaart vaststellen
 • Rouwkaarten uitkiezen en versturen
 • Rouwadvertentie opmaken en plaatsen
 • Gedachteniskaartje of -prentje kiezen en laten drukken
 • Kist, mand of wade uitzoeken
 • Een rouwboeket of andere bloemen uitkiezen
 • Rouwvervoer en eventuele volgauto’s regelen
 • Catering uitvaartdienst organiseren
 • Invulling uitvaartdienst: kistdragers, sprekers, foto’s en muziek
 
Na de uitvaart
 • Grafsteen regelen of bestemming van as bepalen
 • Bedankkaarten na condoleance en uitvaart versturen
 • Abonnementen en lidmaatschappen van overledene opzeggen
 • Overlijden melden bij banken en verzekeringsmaatschappijen
 • Overige juridische zaken
 • Afhandelen van de erfenis

Heeft u nog vragen? Bel ons gerust: 013 – 8888 444.

Wat families over ons zeggen

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Lees ervaringen
van anderen

Tom van Dijk Uitvaarten
Onze werkwijze
Onze werkwijze 2
De uitvaart
Tom van Dijk UItvaarten_De uitvaart
Tom van Dijk
Tom van Dijk Uitvaarten_Tom van Dijk_Wie is Tom van Dijk