Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Baby uitvaart

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

Baby uitvaart

Wilt u
direct
contact?

Gratis
offerte
aanvragen?

10

jaar ervaring

1 adres

voor uitvaartverzorging én ritueelbegeleiding

2

vertrouwde gezichten

5-sterren

reviews op Google

10 jaar ervaring

1 adres voor uitvaartverzorging én
ritueelbegeleiding

2 vertrouwde gezichten

5-sterren reviews op Google

Een uitvaart van een baby

Als ouder is het overlijden van een kindje het ergste wat u kan overkomen. Hoe moeilijk het ook is, als uw kindje tijdens de zwangerschap komt te overlijden, doordat het te vroeg geboren of doodgeboren wordt, is het erg belangrijk om op een goede manier afscheid te nemen.

U krijgt te maken met keuzes die u eigenlijk niet wil maken, terwijl u tegelijkertijd kampt met uw eigen intense verdriet en het verdriet van uw omgeving, zoals de grootouders van het kindje, broertjes en zusjes en uw familie en vrienden.

Uitvaartverzorger Tom van Dijk helpt u hierbij, zoekt samen met u naar een passende vorm voor het afscheid  en neemt u met liefde alle praktische zaken uit handen.

Tom van Dijk Uitvaarten | Baby's
Tom van Dijk Uitvaarten | Als een kind overlijdt...

Vóór de uitvaart van een baby

Een uitvaartverzorger kan u begeleiden in de periode vanaf het overlijden tot aan de uiteindelijke uitvaart. Hij neemt u mee in de keuzes die gemaakt moeten worden en legt u de opties voor. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw kindje thuis in zijn of haar eigen wiegje op te baren. Voor kindjes die voor 24 weken zwangerschap geboren en overleden zijn, kan een wateropbaring een goede mogelijkheid zijn. Daarnaast is ook opbaring in een uitvaartcentrum mogelijk. Ook zijn er gespecialiseerde fotografen die foto’s maken van u en uw kindje, zodat u een mooie, tastbare herinnering voor later heeft.

Naast alle mogelijkheden en keuzes zal de uitvaartverzorger ook de kosten met u bespreken. Bijvoorbeeld de kosten voor de afscheidsdienst, maar ook de kosten voor de crematie van uw baby of van de begrafenis.
Als u zelf een uitvaartverzekering heeft, is uw kindje meestal automatisch meeverzekerd.

De dag van de uitvaart van een baby

Als u uw kindje maar zo kort bij u kunt hebben, is afscheid nemen extra zwaar. Dat maakt het nog belangrijker om de uitvaart van een baby helemaal in te vullen naar uw eigen wensen. De uitvaart kan plaatsvinden in besloten kring, met alleen u als ouders, de eventuele andere kinderen van het gezin en bijvoorbeeld de grootouders erbij. Maar ook uw familie en vrienden kunnen natuurlijk aanwezig zijn bij de uitvaart van uw kindje om u te ondersteunen.

De uitvaartverzorger of ritueelbegeleider kan u adviseren over de muziek tijdens de uitvaart en hoe het afscheid vorm te geven. Uiteraard krijgen u, uw familie en vrienden ook alle ruimte om wat te zeggen als u en/of zij dat willen.

 

Wettelijke regels voor een baby uitvaart

Als uw kindje na meer dan 24 weken zwangerschap levenloos wordt geboren, dan is een uitvaart verplicht. U kunt daarbij zelf kiezen of u een begrafenis voor de baby wil of liever een crematie. Maar ook als uw kindje komt te overlijden na minder dan 24 weken zwangerschap, kunt u een uitvaart houden en het afscheid van uw kindje helemaal naar uw wens en behoefte invullen. Er zijn alleen geen wettelijke verplichtingen. Zo hoeft u het overlijden ook niet aan te geven bij de burgerlijke stand, maar dat mag wel.

Heeft u nog vragen?

Mocht u nog vragen hebben, kunt u ons altijd bellen op één van de onderstaande nummers:

Wat families over ons zeggen

Meer weten?
Bel 24 uur
per dag

Offerte
aanvragen?

Gratis
uitvaartwensen-
gids

Lees ervaringen
van anderen

Tom van Dijk Uitvaarten
Onze werkwijze
Onze werkwijze 2
De uitvaart
Tom van Dijk UItvaarten_De uitvaart
Tom van Dijk
Tom van Dijk Uitvaarten_Tom van Dijk_Wie is Tom van Dijk