Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Bel bij vragen of overlijden

(dag en nacht bereikbaar)

Tilburg : 
Breda : 
Oosterhout :

Doe zondag 5 november mee aan het dialooggesprek bij Crematorium Tilburg

Het was jarenlang traditie dat in november, tijdens Tilburg in Dialoog, wanneer er door de hele stad mensen met elkaar in gesprek gingen, er ook een dialoog werd gehouden bij Crematorium Tilburg. Na twee jaar afwezigheid is de dialoog zondagmiddag 5 november a.s. terug van weggeweest, met -net zoals toen- Ineke van Pelt en Rob van Tilburg als gespreksleiders. In dit nieuwsbericht legt Rob vanuit zijn eigen ervaring aan u uit waarom u zou kunnen overwegen om deel te nemen.

Goh, het is alweer 14 jaar geleden…. dat ik in 2009 voor het eerst deelnam aan een dialoog. In de krant las ik destijds een stukje over een nieuw initiatief, Tilburg in Dialoog, met een uitnodiging om mee te doen. Superspannend vond ik het om met een groepje mensen die ik totaal niet ken een aantal uren (!) in gesprek te gaan. Ondanks de spanning die het idee me gaf, wilde ik het toch graag aangaan. En gelukkig maar, want het bleek een ervaring om nooit te vergeten. (NB Ja, dat ben ik op de foto hierboven ;-).)

Zonder oordeel luisteren naar elkaar

Met vijf andere, zeer uiteenlopende mensen, jong en oud, met een compleet verschillende achtergrond, ging ik in dialoog. En wat bleek: we hadden meer gemeen dan we op voorhand dachten. Al snel ontstond er een open sfeer waarin een ieder zijn of haar verhaal deed, echt open kon zij over wat hij/zij dacht en voelde. Terwijl de anderen intussen alleen maar luisterden, zonder te oordelen en zonder alvast bezig te zijn met wat je zelf dadelijk zou gaan zeggen. Echt bijzonder om zo snel zo vertrouwd met elkaar te zijn, vooral in deze tijd. Want waar voer je tegenwoordig nog een echt goed gesprek met mensen die je niet kent?

Deelnemen aan een dialoog is een onvergetelijke ervaring

Die eerste ervaring raakte me destijds enorm, waardoor de dialoog me ook nooit meer heeft losgelaten. Na een aantal jaren een dialoog georganiseerd te hebben, besloot ik in 2013 dat het tijd werd om zelf een keer als gespreksleider op te treden. Weer zo’n spannend moment…. Kan ik dat wel? Hoe creëer ik de juiste setting dat mensen zich durven open te stellen? En hoe leid ik zo’n gesprek in goede banen? Met een gedegen training vanuit de Tilburg in Dialoog-organisatie ben ik het echter opnieuw aangegaan. En wederom… gelukkig maar, want alle dialogen die ik daarna heb mogen organiseren en leiden, tot zelfs een dialoog met heuse overnachting bij Crematorium Tilburg en het uitvaartcentrum van (destijds) Monuta Tom van Dijk aan toe, waren stuk voor stuk onvergetelijk.

De dialoog… terug van weggeweest bij het crematorium

En wat ben ik blij dat, na een ‘pauze’ van twee, bijna drie jaar, de dialoog in november terug is bij Crematorium Tilburg. Samen met Ineke van Pelt, de Tilburgse filosofe, auteur en al die jaren mijn mede-gespreksleider, ontvangen we je graag zondagmiddag 5 november vanaf 12:30 uur bij Andante Café, Karel Boddenweg 5 in Tilburg (aanvang: 13:00 uur; einde: 16:00 uur). Het thema dit jaar is ‘Leven’. En dat lijkt gezien de locatie misschien vreemd, maar is juist bewust gekozen omdat leven en dood (of afscheid nemen) onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Meld je nu gratis aan

Voel je -net als ik 14 jaar geleden- dat je dit een keer wil meemaken, wil ervaren? Meld je dan nu aan door een mail te sturen aan rob@tomvandijkuitvaarten.nl. Er is ruimte voor maximaal 16 personen (verspreid over twee dialoogtafels), dus zorg dat je er tijdig bij bent. Deelname en koffie/thee zijn gratis.

Ik kijk er nu al naar uit om achteraf jullie ervaring te horen! 🙂

Groeten, Rob

>> Of klik hier en keer terug naar het nieuwsoverzicht.

Vind je dit een goed artikel?

Deel het op Facebook
Deel het op Twitter
Deel het op Linkdin
Deel het met E-mail
Laat een bericht achter